Geen onbekende

Hier kun je GTST-karakter Mats Hansen van kennen

17 mei 2023 14:23 | serie | Door Judith Regeling

© Videoland
Sinds een paar weken duikt het GTST-karakter Mats Hansen op willekeurige momenten op in Meerdijk. Toeval? Wij denken van niet. De acteur die deze rol vertolkt, is namelijk ook geen onbekende.

Het is goed mogelijk dat je hem al eens op televisie hebt gezien.

Lees ook: Dit weten we al over de cliffhanger van het 33ste seizoen GTST 

Mats Hansen

Een paar weken geleden kreeg Shanti (Bertrie Wierenga) voor het eerst een bezoek van Mats, een jongen die op dat moment dringend een nieuwe haarkleur nodig had. Shanti is natuurlijk geen kapster, maar wilde voor deze jongen met zijn brutale en tegelijkertijd ontwapende houding toch een uitzondering maken. Ze vergaf het hem later zelfs dat hij haar niet de beloofde 20 euro kon terugbetalen.

Rik (Ferri Somogyi) is momenteel echter wat minder blij met hem. Mats is namelijk ook de 'dief' die op een onbewaakt moment diverse stukken fruit jatte uit Boks. De fitte sportinstructeur probeerde hem toen nog in de kraag te vatten. Maar dat feestje ging mooi niet door. 

Rowan Veltman als Mats in GTST
Rowan Veltman als Mats in GTST

Rowan Veltman

Wat Mats precies in Meerdijk komt doen, is nog maar de vraag. Toch weten we al wel het een en ander over de acteur die deze rol speelt. De rol van Mats wordt namelijk vertolkt door Rowan Veltman, die al de nodige tv-ervaring heeft. Afgelopen jaar was hij nog te zien in het tiende seizoen van Holland's Got Talent.

Toen probeerde hij de juryleden niet te overtuigen met zijn acteerwerk, maar met zijn zangtalent. "Ik ga mijn eigen Friese songtekst zingen op een audio van Billie Eilish", vertelde hij aan presentator Jamai Loman. "Ik wil namelijk graag laten horen dat de Friese taal zelfs op een Engels nummer van Billie Eilish nog steeds vet mooi kan zijn." Daarnaast had hij nog een doel, want hij wilde laten zien dat je in Nederland mag en kan zijn wie je wil zijn. "Homo-, trans- of biseksueel of pan, het maakt niet uit. Je moet je geaccepteerd voelen."

Uiteindelijk slaagde hij in beide doelen glansrijk: hij behaalde met een golden buzzer van Edson de halve finale.

Holland's Got Talent

Benieuwd? Beluister hieronder zijn auditie.


De komende weken zal Rowan Veltman nog vaker zijn opwachting maken in GTST. Of hij ook in de zomercliffhanger een rol van betekenis heeft, blijft echter nog de vraag

Meer over