Wordt vervolgd

Hitserie Hollands Hoop krijgt geen vierde seizoen: “Komt wel iets anders aan”

16 januari 2023 11:03 | serie | Door Esther Hut

© NTR

Voor fans die nog een sprankeltje hoop hadden op een vierde seizoen van Hollands Hoop heeft hoofdrolspeler Marcel Hensema helaas slecht nieuws. Volgens hem is het verhaal nu wel verteld. Wel staat er iets anders leuks op de planning.

Dat laat de acteur in het NPO Radio-1 programma De Perstribune weten.

Groot succes

Ruim twee jaar geleden was het derde seizoen van Hollands Hoop te zien en alle drie seizoenen was een groot succes. De serie ging over forensisch psychiater Fokke Augustinus (Hensema) die de boerderij van zijn vader erft, maar uiteindelijk blijkt daar een heuse wiethandel achter te zitten. In de verschillende seizoenen is te zien hoe het gezin Augustinus (met o.a. Kim van Kooten) besluiten om de handel voort te zetten en daarmee in verschillende gevaarlijke situaties terecht komt.

Theaterversie

Een vierde seizoen hoeven we dus niet meer te verwachten, want Marcel geeft aan dat die eigenlijk al is gespeeld. “We hebben afgelopen jaar wel een theaterversie gespeeld bij de boerderij waar de serie is opgenomen. Ik vond het aanvankelijk een heel slecht idee, maar heb me toch laten overhalen. Daar hebben we eigenlijk deel vier gespeeld.”

"Het was fantastisch om te doen, geweldig. We speelden een prequel én een sequel in één. Eigenlijk zit er misschien toch nog wel een speelfilm in, zou je zeggen."

Nieuwe komedieserie

Ondanks dat er geen vierde seizoen in zit voor Holland Hoop vertelt Marcel dat er nog wel wat anders op de planning staat waar hij in te zien zal zijn. “Ik mag er eigenlijk nog niets over zeggen. Maar er komt een nieuwe Nederlandse komedieserie aan. Deze zal waarschijnlijk in het najaar verschijnen.”

Wordt dus vervolgd..

Meer over