House of Cards genomineerd voor Emmy Awards

14 juli 2017 15:48 | serie | Door Televizier

© David Giesbrecht/Netflix

House of cards is in de race voor zes Emmy Awards, de meest prestigieuze tv-prijzen van Amerika. Op zondag 17 september worden de beeldjes in Los Angeles uitgereikt. 

Voor House of cards maken onder anderen hoofdrolspelers Kevin Spacey en Robin Wright kans op een Emmy Award. Ook is de populaire Netflix Original genomineerd voor beste dramaserie. HBO’s Westworld heeft maar liefst 22 nominaties op zak en is een van de grootste kanshebbers, net als de Netflix-serie Stranger Things die twintig keer genomineerd is.     

Lees ook: Katja Herbers krijgt een vaste rol in Westworld

The Voice

De Emmy’s hebben dit jaar ook een Nederlands tintje. Zo is de Amerikaanse versie van The Voice, bedacht door onze eigen John de Mol, genomineerd in de categorie Beste Reality-programma. In 2013 mocht John al een beeldje mee naar huis nemen voor zijn succesvolle The Voice-format. 

Peter R. de Vries 

The Voice is overigens niet de eerste Nederlandse productie die de tv-prijs mocht ontvangen. Zo kreeg Peter R. de Vries in 2008 een International Emmy Award voor zijn spraakmakende uitzending over de vermiste Natalee Holloway. In hetzelfde jaar won ook een ander veelbesproken Nederlands programma: De grote donorshow.

Meer over