Hugh Grant speelt hoofdrol in BBC-serie

22 mei 2017 14:18 | serie | Door Televizier

Hugh Grant was 25 jaar lang niet te zien in een Britse televisieserie. Daar komt nu verandering in. De acteur speelt de hoofdrol in de driedelige dramaserie A very English scandal.

Hugh Grant schitterde jarenlang op het witte doek als de ultieme Britse filmhunk. Op televisie was hij zelden te zien. Daar komt nu verandering in. De acteur kruipt in de nieuwe BBC-serie A very English scandal in de huid van de inmiddels overleden politicus Jeremy Thorpe, een van de meest controversiële figuren uit de Britse politiek.

Seks

Thorpe stond in 1976 aan het hoofd van de Britse Liberal Party, toen model Norman Scott verklaarde dat hij in de jaren zestig homoseksuele avontuurtjes beleefde met Thorpe. Destijds waren homoseksuele handelingen verboden in Groot-Brittannië, waardoor hij noodgedwongen moest aftreden als partijleider. Thorpe sprak het verhaal van Scott altijd tegen, maar het kwaad was al geschied.

Moord

Thorpe werd drie jaar later aangeklaagd, omdat hij een moord op Scott gepland zou hebben. De politicus ontkende opnieuw. Dat bleek terecht, samen met drie medeverdachten werd hij vrijgesproken. Door alle negatieve publiciteit lukte het hem niet om terug te keren in de Britse politiek. Zijn reputatie is tot op de dag van vandaag niet al te best. Wellicht kan Hugh Grant hier verandering in brengen.

Hugh grant

Hugh Grant werkt in A very English scandal samen met regisseur Stephen Frears. De twee heren zijn geen onbekenden van elkaar, ze werkten eerder al samen voor de film Florence Foster Jenkins. Dat was een gouden combinatie. Grant werd voor zijn rol in de film direct genomineerd voor een Golden Globe. Dat belooft wat voor de nieuwe BBC-serie. Wanneer de reeks op BBC One te zien is blijft vooralsnog geheim.

Meer over