'Aan de kust. De Zeeuwse kust'

Huub Stapel en Martin Hendriksma maken Langs de Kust

19 juli 2022 14:37 | serie | Door Judith Regeling

© Omroep MAX
Na Langs de Rijn en Langs de Maas bundelen Huub Stapel en Martin Hendriksma opnieuw hun krachten. De presentator en schrijver zijn namelijk vanaf augustus te zien met de gloednieuwe Omroep MAX-reeks Langs de Kust.

De reek zal - hoe verrassend ook - draaien om de Nederlandse kust en de rol die het speelt in het leven van mensen.

Langs de Kust

In de vijfdelige reeks Langs de Kust, die vanaf 27 augustus op de buis komt, trekken Huub Stapel en Martin Hendriksma langs de vijf provincies van Nederland die aan de kust liggen. Oftewel: van de kust van het Zwin in Zeeland tot aan de Eemsmonding in Noord-Groningen. Ze hopen hier te laten zien dat de kust meer is dan een zeewering, het is namelijk ook de plek van heroïsche verhalen, tradities en vertier. De plek om te flaneren, ijs te eten en te zonnen.

Verdronken Land van Saeftinghe

De mannen trappen in de eerste aflevering af in het Verdronken Land van Saeftinghe, in Zeeland. Ze struinen hier niet alleen door het wonderbaarlijke gebied, maar ontdekken ook een stukje geschiedenis door met mensen te spreken. Zo ontmoeten ze de achter-achter-... achter-kleinzoon (maal tien) van Michiel de Ruyter en heeft Huub een indrukwekkende ontmoeting met de negentigjarige Kees Pouwelse, die als kind getuige was van de verschillende geallieerde bombardementen in dit kustdorp.

Langs de Kust is vanaf zaterdag 27 augustus wekelijks om 20:35 uur te zien op NPO2.

Meer over