Laat de bal maar rollen

Ilse Warringa maakt nieuwe serie Voetbalouders

24 maart 2022 10:45 | serie | Door Janine van Rooden

© AVROTROS

Actrice Ilse Warringa werkt aan een nieuwe komische dramaserie genaamd Voetbalouders. Ze schrijft de scripts en zal ook de regie op zich nemen. Of er ook een rol voor haar is weggelegd is nog niet bekend.

De serie Voetbalouders gaat over de manier waarop ouders zich gedragen rond het amateurvoetbalteam van hun kinderen. In de serie staat het personage Lilian centraal. Door haar getalenteerde zoontje Levi is zij de nieuwkomer op de voetbalclub. Ze blijkt moeilijk opgewassen tegen de botte omgangsvormen op de club.

Column

Ilse, bekend van onder andere De Luizenmoeder, schrijft columns voor het voetbaltijdschrift Hard Gras. Toen producent Maarten van Dijk van Hollands Licht deze voorbij zag komen werd hij enthousiast. "Ik las de eerste column en dacht: dit is een serie. Ouders langs de lijn van hun kroost is zo herkenbaar", aldus Maarten. En dat zag Ilse dus ook wel zitten. "Van kinds af aan sta ik elke week langs de lijn. Vroeger om mijn vader en broer aan te moedigen en nu vanwege mijn fanatiek voetballende kinderen, die mij onlangs nog een schreeuw- en juich-verbod oplegden. Niettemin blijf ik houden van de geur van voetbalkantines, het geluid van voetbalnoppen op stoeptegels, de treurige aanblik van aftandse kleedkamers, het groen van pas gemaaide, Hollandse grasvelden en het gesjoemel van de thuisgrensrechter", vertelt de actrice aan RTL Boulevard.

Wanneer de serie op televisie te zien zal zijn is nog niet bekend.

Meer over