Cast

Ilse Warringa licht een tipje van de sluier op van nieuwe satirische serie

14 juni 2022 14:05 | serie | Door Judith Regeling

© ANP Kippa / Sander Koning
Ilse Warringa heeft het afgelopen jaar haar creatieve brein weer flink wat overuren laten draaien. Samen met Niek Barendsen is ze namelijk druk met de productie van een nieuwe satirische serie.

De comedy heeft in ieder geval alvast een titel: Cast.

Ilse Warringa

Via haar Instagram geeft ze alvast een tipje van de sluier weg over de reeks. Daaruit blijk dat het een thema belicht dat - helaas - bij deze tijd past: grensoverschrijdend gedrag. Het hoofdpersonage, casting-director Louis van Leeuwen - was namelijk altijd de spin in het landelijke web en wist altijd de spannendste klussen binnen te halen. Maar deze 'gouden' jaren zijn vrij snel afgelopen wanneer geruchten over grensoverschrijdend gedrag ook zijn bedrijf niet overslaan.

Cast

De satirische serie Cast wordt dan ook een reeks te worden over ijdelheid en ambitie, kunst en commercie, #MeToo en media; met een inkijkje in het leven van Nederlandse sterren die elkaar treffen op de set, de première of het castingbureau.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Ilse Warringa (@ilsewarringa)

Gijs Scholten van Aschat

In Cast verschijnen natuurlijk ook tal van bekende namen. Zo hebben onder meer Gijs Scholten van Aschat, Jacqueline Blom, Lykele Muus, Imanuelle Grives en Claire Bender een rol bemachtigd. Of Ilse Warringa zelf ook te zien is, is nog onduidelijk. 

De opnames van Cast gaan deze zomer van start. Naar alle waarschijnlijkheid is de serie in 2023 te zien op de NPO. 

Meer over