Satire en foute grappen

Nieuwe serie CAST met Ilse Warringa bijna te zien

7 maart 2023 13:53 | serie | Door Susanne Jansen

© NTR

Ilse Warringa is het afgelopen jaar druk bezig geweest met de productie van een nieuwe satirische serie, genaamd CAST. Samen met Niek Barendsen heeft ze situaties uit de tv-wereld tot een satire verwerkt, die barst van de foute grappen. En we weten nu wanneer CAST te zien is. 

In de satirische serie CAST vrezen medewerkers van castingbureau Van Leeuwen voor hun baan, als hun directeur Louis van Leeuwen (Gijs Scholten van Aschat) door twee jonge actrices wordt beschuldigd van seksueel wangedrag. Louis was altijd de spin in het landelijke web en wist altijd de spannendste klussen binnen te halen, maar nu lopen klanten massaal weg door de negatieve publiciteit.  

BN'ers spelen zichzelf

Zo komen actrices Willeke van Ammelrooy en Imanuelle Grives, die een uitvergrote versie van zichzelf spelen, langs om verhaal te halen. Alleen door de boel grondig te reorganiseren kan het bureau overleven. Maar de aanpak van nieuwe manager Tom (Lykele Muus) botst met de aanpak van de oude garde. 

Beroemde cast

Naast Gijs Scholten van Aschat, Willeke van Ammelrooy, Imanuelle Grives, Elise Schaap, Ferry Doedens en Lykele Muus, zijn ook Jacqueline Blom, Michiel Nooter, Quiah Shilue, Saman Amini en Claire Bender in de serie te zien. 

De achtdelige comedyserie CAST, waarin Ilse Warringa zelf ook een rolletje speelt, is vanaf donderdag 16 maart om 21.15 uur te zien bij NPO3.

Meer over