Interview

ZOOP-cast na twintig jaar nog steeds apetrots op jeugdserie: ‘Bijzonder dat het voor mensen zo veel betekend heeft’

14 juli 2023 11:55 | serie | Door Janine van Rooden

© Tom Cornelissen
Vanaf zaterdag 15 juli 2023 is op Videoland te zien hoe de cast van de jeugdserie ZOOP na bijna twintig jaar weer bij elkaar komt voor een reünie. Ze blikken daarin terug op de tijd dat ze van beginnend acteurs uitgroeiden tot ware jeugdidolen en vertellen wat dat met ze heeft gedaan.

Wij spraken Juliette van Ardenne (Sira), Ewout Genemans (Bastiaan) en Monique van der Werff (Taffie) over ZOOP: De Reünie.

Hoe was het voor jullie om na al die jaren terug te zijn op de plek waar alles begon: Ouwehands Dierenpark in Rhenen?

Juliette: “De reünie was zo leuk om te doen. Het was heel speciaal om weer met elkaar in Ouwehands rond te lopen en herinneringen op te halen. Dat voelde zo vertrouwd.”

Ewout: “Toen we daar met z’n allen stonden zeiden we ook gelijk tegen elkaar dat we zo wel weer een scène konden spelen. Alsof we nooit waren weggeweest.”

Hoe kwam deze reünie op jullie pad?

Monique: “Dat is dankzij Ewout gekomen.”

Ewout: “Wij doen al regelmatig een reünie met elkaar door een hapje te gaan eten. Op een geven moment beseften we dat het twintig jaar later was en vroegen we ons af of we niet eens bij elkaar moesten komen op film. Dat heb ik toen vanuit mijn productiemaatschappij geopperd en daar was iedereen gelukkig heel enthousiast over.”

Jullie zijn elkaar nooit uit het oog verloren. Dat is best bijzonder.

Monique: “Dat komt dan weer door Juliette.”

Juliette: “Ik regel vaak het een en ander om samen te komen en vind het heel fijn om iedereen bij elkaar te houden.”

ZOOP in India
ZOOP in India

Wat maakt jullie zo’n hechte groep?

Juliette: “Dat komt omdat we echt met elkaar zijn opgegroeid op de set en zo een soort familie van elkaar zijn geworden.”

Monique: “We hebben zo veel tijd met elkaar doorgebracht op cruciale momenten in onze levens. Dat je als jongvolwassene jezelf aan het ontdekken bent bijvoorbeeld. We waren echt op elkaar aangewezen.”

Ewout: “Ik voel me nog steeds heel erg prettig als ik met de ZOOP-cast ben. Dan kan ik écht mezelf zijn.”

Wat vinden jullie ervan dat de serie nog steeds zo populair is?

Juliette: “Daar ben ik heel trots op.”

Monique: “Het is ook zo bijzonder dat het voor mensen zo veel betekend heeft. Ik krijg nu nog berichtjes van mensen via social media dat ZOOP hen door moeilijke tijden in hun jeugd heeft gesleept. Dat raakt me echt in mijn hart en doet me heel goed.”

Ewout: “Zelf heb ik alleen maar warme herinneringen aan ZOOP en het is heel fijn om te merken dat de fans van toen dat ook nog steeds hebben.”

In 2004 wonnen jullie tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala de Gouden Stuiver. Hoe kijken jullie op dat moment terug?

Monique: “Dat was te gek!”

Juliette: “Dat was echt heel leuk. Zaten we daar als jonkies tussen al die grote tv-sterren.”

Monique: “In ZOOP: De Reünie zie je daar ook de beelden van terug. We waren zo gespannen en daarna verbaasd dat we hadden gewonnen.”

Juliette: “Het was echt een hele eer om die prijs te winnen. Het gaf erkenning. Een jeugdserie met dieren was ook zo’n gouden vondst. Dat is wel echt je droom toch, om als kind in zo’n dierentuin te werken!”

ZOOP: De Reünie is vanaf zaterdag 15 juli 2023 te zien op Videoland. Alle afleveringen en films van de populaire jeugdserie zijn ook te bekijken bij de streamingdienst

Meer over