Actrice Annette Badland

Interview met Dr. Fleur Perkins uit Midsomer Murders

19 september 2018 11:50 | serie | Door Irma Tomas

© Mark Bourdillon

Kijkers hebben inmiddels kennis gemaakt met Dr. Fleur Perkins, de vierde patholoog-anatoom op rij in Midsomer Murders. Geen katje om zonder (witte) handschoenen aan te pakken, vindt ook vertolkster Annette Badland.

Hoe kijk je terug op je eerste seizoen als Dr. Fleur Perkins?
“Met heel veel plezier. Fleur maakte op eigenzinnige wijze haar opwachting. Ze is grappig, recht voor zijn raap en dwingt inspecteur Barnaby en Jamie zo nu en dan echt wel even een tandje bij te zetten. Leuk aan de serie is dat de onderlinge verhouding tussen Fleur en de anderen zich voortdurend blijft ontwikkelen. De drie zijn inmiddels wat meer aan elkaar gewend en duiken intussen ook gewoon samen de pub in. Maar denk nou niet dat het alleen maar een gezellige boel is geworden, o nee!”

Is het leuk met al die geweldige gastacteurs op de set?
“Voorafgaand aan elke nieuwe aflevering komen we bij elkaar, inclusief alle gastacteurs, om eenmalig achter elkaar alle teksten te lezen. En elke keer is er wel weer een moment waarop je denkt: wat leuk dat ‘hij’ of ‘zij’ ook meedoet! Maar tegen de tijd dat Fleur ten tonele verschijnt zijn hun personages er vaak al tussenuit geknepen. Een stand-in speelt vaak het lijk en dus zie ik ze nooit. Toch, je hoort mij niet klagen. Hoe meer doden, hoe meer vreugd. Het betekent méér werk voor Fleur en meer werk voor Annette Badland dus.”

En ben je al door Paddy de hond gebeten?
“Dat niet, maar Fleur moet niet teveel hebben van Paddy! Ze maakt er een aantal grove opmerkingen over en zou ook best raad met hem weten, als je begrijpt wat ik bedoel. ‘Paddy’ is overigens de beste acteur van ons allemaal. Vraag maar en hij doet het! Nou is dat ook niet zo gek. Hij krijgt als enige voortdurend allemaal lekkers toegeschoven!”

Midsomer Murders, woensdag - NPO 1 • 21.30 uur

Meer over