Interview

Nasrdin Dchar stelt belangrijkste personages uit nieuwe thrillerserie Het Gouden Uur voor

23 oktober 2022 10:05 | serie | Door Ernest Marx

© AVROTROS

In de nieuwe thrillerserie Het Gouden Uur ligt de focus op het hectische eerste uur na een heftige terroristische aanslag. Hoofdrolspeler Nasrdin Dchar stelt de belangrijkste personages aan je voor.

"Ik speel de gedreven rechercheur Mardik die werkt bij de Amsterdamse politie. Hij is ooit als kind uit Afghanistan naar Nederland gevlucht. Zijn loyaliteit ligt overduidelijk hier. De enige link met zijn vaderland is dat hij de taal een beetje spreekt. Mardik is heel betrokken bij zijn collega's. Ik denk dat je ook vast wel met hem zou kunnen lachen. Maar daar is dit de serie niet naar. De situatie waarin Mardik terechtkomt is vooral serieus en heel bloedstollend."

Faysal (Abbas Fasaei)

"Hij is een jeugdvriend van Mardik. Zij zijn samen opgegroeid maar ieder is zijn eigen weg gegaan. Mardik heeft in Nederland een toekomst opgebouwd en Faysal is een compleet andere kant opgegaan. De dag voor een grote aanslag krijgt Mardik een sms'je van Faysal, dat hij naar Nederland is gekomen. De Belgische acteur Abbas Fasaei speelt Faysal. Met de casting was hij echt al perfect. De chemie tussen ons was gelijk goed. Hij speelde de sterren van de hemel."

Michelle (Sophie Veldhuizen)

"Zij wordt gespeeld door Sophie Veldhuizen en is de vrouw van Mardik. Ze hebben samen een dochtertje. Michelle is echt een lieve en zorgzame vrouw. Haar vader heeft bij de politie gewerkt en daardoor snapt ze ook de wereld waarin Malik zit. Hun relatie is goed. Maar daar komt wel een scheurtje in als Mardiks collega's hem gaan zien als medeverdachte van de aanslag. Dat heeft ook negatieve impact op hoe Michelle naar Mardik kijkt."

Joëlle (Ellen Parren)

"Op een gegeven moment is er een AIVD-medewerker die Mardik met wantrouwen beschouwt. Zij heet Joëlle Walters en wordt gespeeld door Ellen Parren. Joëlle ontdekt namelijk iets over Mardiks verleden. Die twee kennen elkaar verder overigens helemaal niet. Ze ontmoeten elkaar pas bij het allereerste verhoor. Blijkbaar doet de AIVD altijd al standaard achtergrondchecks bij rechercheurs, maar in dit geval is het allemaal net iets grondiger waardoor er argwaan over Mardik ontstaat." 

Ilja (Matteo van der Grijn)

"Een rol van Matteo van der Grijn. Ilja heeft een achtergrond bij de commando's en is nu de baas van AIVD-medewerker Joelle. Hij is enigszins getraumatiseerd, daar kom je gedurende het verloop van de serie wel achter door bepaalde bizarre acties die hij uithaalt. Hij is behoorlijk gewetenloos. Zijn handelen is erg gebaseerd op aannames en vooroordelen. Die heeft hij vooral over Mardik en daar is hij vervolgens niet meer vanaf te brengen."

Het Gouden Uur is vanaf 23 oktober 2022 elke zondag om 20:15 uur te zien bij NPO 3.

Meer over