Interview

Tamara Brinkman vertelt wat GTST-personage Saskia Verduyn komend jaar te wachten staat

26 januari 2023 10:05 | serie | Door Jef Willemsen

© RTL/Jasper Suyk

Tamara Brinkman is als Saskia Verduyn al drie jaar een vaste waarde in Goede Tijden, Slechte Tijden. Ze blikt terug op een roerige periode waarin haar soapfamilie te maken kreeg met ingrijpende veranderingen.

Wat is de belangrijkste verhaallijn die je gehad hebt?

"Zonder twijfel Saskia's verkrachting door dokter Roman. Een heel precair onderwerp waar vooraf veel gesprekken over gevoerd zijn. Ik ben betrokken geweest bij het castingproces van Kiefer Zwart als Roman van Loon. Die verhaallijn heeft Saskia veranderd en heeft ook bij kijkers ontzettend veel losgemaakt. Dat bleek ook wel toen we vorig jaar genomineerd werden voor de Televizier-Ster Impact."

Hoe vind je Saskia verder veranderd?

"Ze is iets meer op mij gaan lijken; als je in een soap speelt ontkom je er niet aan dat je een deel van jezelf in de rol verwerkt. Ik ben zelf vrij vaak te laat en ik heb Saskia in GTST dat gevoel van haast meegegeven. Het grootste verschil is en blijft dat ze een gezin heeft en zichzelf altijd op de laatste plaats zet. Ik heb wat dat betreft de luxe dat ik mezelf wél op de eerste plaats kan zetten."

Maar jij vormt met Cas Jansen toch ook een beetje een soapgezin?

"Zo voelt het wel. Onze soapkinderen Demi, Steef en Merel kwamen binnen als puppy's van dertien, veertien en zestien jaar en hadden nog bijna geen acteerervaring. Cas en ik wel. Je voelt je toch verantwoordelijk voor ze, ook omdat we tegelijkertijd begonnen en veel samen speelden. Inmiddels zijn ze meters gegroeid en vliegen ze uit."

Lees ook: alles over Goede Tijden, Slechte Tijden

Hoe ingrijpend was het dat je soapzoon Tommy van Lent vertrok?

"Ja, dat was enorm balen. Ik begrijp zijn keus om fulltime te gaan studeren volledig en het is stoer en goed dat hij het doet. Maar het was heel jammer om afscheid van hem te nemen, we hadden echt gewerkt aan onze moeder-zoonband. Ingmar (zijn achternaam houdt hij graag onbekend, red.) heeft de rol overgenomen en geeft op zijn eigen manier gestalte aan Steef. Dat komt helemaal goed."

En hoe was het om Cas te verliezen?

"Dat is gelukkig maar tijdelijk! Aan de ene kant is het vrij uniek voor een soap dat personages daadwerkelijk gestraft worden en in de cel verdwijnen. Het is alleen wel enorm zuur dat Cas vlak voor de start van deze verhaallijn een fietsongeluk kreeg en maanden moest revalideren. Wouter Zweers heeft hem geweldig vervangen, maar Cas was net een paar weken terug toen Julian de gevangenis in moest. We missen hem allemaal."

Wat staat haar komend jaar verder te wachten?

"Saskia is van nature een verzorgend type, maar ze kan ook ontzettend temperamentvol zijn. Die kant gaan we komend jaar iets vaker zien. Zeker omdat ze ineens een halfbroer blijkt te hebben. Het wordt ook spannend hoe de hereniging met Julian gaat zijn. Ze verlangen naar elkaar, maar er is in zes maanden veel veranderd. De grote vraag voor beiden wordt: wie heb ik nou eigenlijk voor me?"

Goede Tijden, Slechte Tijden is elke maandag tot en met donderdag om 20:00 uur te zien bij RTL 4.

Meer over