Powermove

Jan Kooijman werkt aan nieuwe tv-serie over misstanden in de danswereld

18 april 2023 09:27 | serie | Door Judith Regeling

© Linelle Deunk
Jan Kooijman mag misschien al even niet meer echt in de spotlights te vinden zijn, maar stilzitten doet hij ook zeker niet. De acteur en danser is namelijk druk met het produceren van een nieuwe dramaserie. 

Dat bevestigt producent Ginger Fiction (de dramatak van Vincent TV Producties, red) na berichtgeving van het AD.

Powermove

De aankomende achtdelige reeks waar Jan Kooijman aan werkt, gaat Powermove heten en zal draaien om de ontwikkelingen in de danswereld. "Over jonge mensen die zich overgeven aan iemand die de leiding heeft. En daarbij over grenzen gaan", aldus de acteur in een eerste bericht. "Dan is de vraag: waar ligt de balans? Is die leidinggevende - in dit geval een choreografe - zich bewust van het feit dat ze over die grenzen gaat?"

Grensoverschrijdend gedrag

Het thema van de 'broeierige, spannende en uitdagende' reeks past goed bij deze tijd, maar feit is dat Jan Kooijman al sinds 2019 eraan werkt. Dit nog voor alle misstanden bij The Voice of Holland en De Wereld Draait Door. "Elke keer dat er zo'n bommetje barstte, dacht ik: deze serie wordt alleen maar relevanter", aldus Jan. 

Jan Kooijman

Of de populaire acteur uit diverse romcoms zelf de hoofdrol gaat spelen, is nog onduidelijk. "Dat is niet het uitgangspunt. Ik vind het vooral belangrijk dat de serie er komt. Om iets te maken dat vragen oproept bij de kijkers. Over jonge mensen die hun droom willen waarmaken. Dat ze daar vaak andere mensen voor nodig hebben. Die afhankelijkheid, die dynamiek, wat er gebeurt er binnen de band met die leidinggevende, blijft interessant."

Wanneer Powermove in Nederland te zien zal zijn, is nog niet duidelijk. "We hebben een pilot aflevering en een volledig uitgewerkte synopsis en er is al buitenlandse interesse." 

Meer over