John Cleese speelt hoofdrol in BBC-serie Edith

14 april 2017 15:43 | serie | Door Televizier

© BBC

John Cleese maakte furore als Basil Fawlty in de mateloos populaire tv-serie Fawlty Towers. Daarna was hij nooit meer te zien in een BBC-serie. Tot nu. De komiek speelt de hoofdrol in de zesdelige miniserie Edith.

John Cleese-fans doen een silly walk van geluk. De Britse komiek keert na jarenlange afwezigheid terug als hoofdrolspeler in een BBC-serie. Het betreft geen remake van Fawlty Towers, maar de splinternieuwe miniserie Edith. In deze reeks speel Cleese de rol van een oude minnaar. “Dit is het meest vermakelijke script dat ik de laatste 100 jaar heb gezien”, zegt Cleese.

Edith

De nieuwe miniserie vertelt het verhaal van Edith (Alison Steadman), een oude weduwe die dagelijks wordt bezocht door haar oude minnaar Phil (John Cleese). De twee wonen tegenover elkaar, maar willen bij elkaar intrekken als Phil haar ten huwelijk vraagt. Plots komt er een kink in de kabel. Ediths 50-jarige zoon moet noodgedwongen bij haar intrekken. Dit zorgt voor ongemakkelijk situaties.

Cast

Naast John Cleese en Alison Steadman spelen onder anderen Jessica Hynes, Anne Reid en Rosie Cavaliero een rol. Zij worden bijgestaan door James Cosmo en Peter Egan. Het is nog niet bekend wanneer Edith in première gaat bij de BBC.

Meer over