Prijzen

Judas en Mocro Maffia strijden om Gouden Kalf

Videolandseries Judas en Mocro Maffia zijn genomineerd voor een Gouden Kalf voor Beste Televisiedrama. De derde genomineerde is Zeven kleine criminelen, een jeugdserie van de VPRO.

De genomineerden werden dinsdag bekendgemaakt in Utrecht, de stad waar de Gouden Kalveren op 4 oktober ook worden uitgereikt.

Acteur

Naast de prijs voor Beste Televisiedrama worden er op het filmprijzenfestijn nog twee ‘tv-prijzen’ uitgereikt, namelijk die voor Beste acteur en Beste actrice in een Televisiedrama. In die eerste categorie is Gijs Naber genomineerd voor zijn rol van Willem Holleeder in Judas, Oussama Ahammoud voor zijn rol in Mocro Maffia en Jeroen Spitzenberger voor zijn rol in Stanley H. Die laatste serie is dit najaar te zien bij NPO.

Actrice

In de categorie Beste Actrice Televisiedrama maken Marit van Bohemen en Rifka Lodeizen kans op de prijzen voor hun rollen van Astrid en Sonja Holleeder in Judas. De derde nominatie is voor Leny Breederveld. Zij speelde Juf Helma in De Luizenmoeder 2.

Ivo Niehe

Het gala is niet op televisie, maar via internet te volgen. Na afloop van het gala is er op NPO 1 wel een speciale uitzending in het teken van de film- en televisieprijzen van De TV Show van Ivo Niehe te zien.

Meer over:

Reageren