De oud-maar-niet-dood-club op het witte doek

Kees Hulst wil Hendrik Groen-film

17 augustus 2019 11:21 | serie | Door Faye Heijnis

© Elmer van der Marel/MAX
De succesvolle Omroep Max-serie Het geheime dagboek van Hendrik Groen is binnenkort toe aan het tweede en laatste seizoen. Hoofdrolspeler Kees Hulst ziet een film wel zitten.  

"Dit is niet het einde", vertelt de acteur aan De Telegraaf. 

Hendrik Groen in de bioscoop 

Een derde seizoen van de serie over een verzorgingshuis is uitgesloten. Maar een film? "Met nieuwe invalshoeken zou er een filmversie van Hendrik Groen mogelijk moeten zijn", vervolgt Kees. "Ik ben een groot voorstander van een verhuizing naar de bioscoop, omdat het ontzettend zonde zou zijn om hier helemaal niets meer mee te doen. (...) Het zit in onze gedachten en met hier en daar wat aanpassingen is het niet ondenkbaar." 

Oud-maar-niet-dood

Het geheime dagboek van Hendrik Groen met ook André van Duin in de hoofdrol, is de best bekeken serie ooit onder ouderen en bekroond met twee Gouden Kalveren. Omroep Max stopt op het hoogtepunt, met de tweede reeks die dit najaar te zien zal zijn. "Sommigen overlijden, maar dat ligt natuurlijk voor de hand", verklapt Kees. "De achterblijvers van Oud-Maar-Niet-Dood gaan door met de alledaagse bezigheden en strijden nog altijd tegen het strakke regime binnen het bejaardencomplex."

Het geheime dagboek van Hendrik Groen is dit najaar te zien bij Omroep Max (NPO 1).

 

Meer over