'Laat je niet los'

Kijkers massaal onder de indruk van de nieuwe Nederlandse serie De Joodse Raad

18 maart 2024 15:05 | serie | Door Janine van Rooden

© EO/Mark de Blok

Nederland is een historische dramaserie rijker en wat voor eentje! Kijkers zijn massaal onder de indruk van De Joodse Raad

Er klinkt op sociale media dan ook niets anders dan lof.

De Joodse Raad

De nieuwe serie gaat over het gelijknamige omstreden contactorgaan dat tijdens de Tweede Wereldoorlog op initiatief van de Duitse bezetter ontstaat. Hierdoor overleggen Joodse Nederlanders met de vijand in de hoop dat ze de anti-Joodse maatregelen beperkt kunnen houden.

David Cohen (gespeeld door Pierre Bokma) en Abraham Asscher (gespeeld door Jack Wouterse) blijven als voorzitters van de raad tot het einde toe meebewegen met de bezetter 'om erger te voorkomen'. Ze maken zo onbedoeld de weg vrij voor de deportatie van 100.000 Joodse Nederlanders.

Bekijk ook: De Joodse Raad is misschien wel de beste Nederlandse serie die je dit jaar gaat zien

Reacties

Een luchtige serie is het dus zeker niet, maar toch kijken de mensen er graag naar door de aangrijpende verhaallijn en de geweldige acteurs die gestalte geven aan deze donkere bladzijde uit de Nederlandse geschiedenis.

De Joodse Raad is elke zondag om 21:25 uur te zien bij de EO op NPO 1. Je kunt ook de hele serie in één keer zien bij NPO Plus en NLZIET.

Meer over