Behind the scnes

Kijkje achter de schermen bij laatste Orange is the new black

23 juli 2019 15:59 | serie | Door Televizier

© Jojo Whilden
Het zevende en laatste seizoen van Orange is the new black verschijnt deze week op Netflix. Tijd voor een laatste kijkje achter de schermen van de beroemde 'Litchfield gevangenis'.

Komende vrijdag (26 juli) gaat het zevende en laatste seizoen in première op Netflix. Speciaal voor die gelegenheid zette de streamingsdienst een flinke hoeveelheid behind-the-scenes-foto's op hun mediasite.

Laura Prepon

Leuk, want zo zien we dat actrices Laura Prepon (Alex Vausse) en Natasha Lyonne (Nicky Nichols) niet alleen acteren, maar allebei ook een aflevering van seizoen 7 regisseren. En ook dat Piper Kerman, de vrouw op wier waargebeurde verhaal de hele Netflix-hit is gebaseerd, een bezoekje aan de set heeft gebracht.

Miljoenenpubliek

Orange is the new black is de best bekeken 'Netflix-original' ooit. Tenminste, dat zei Netflix' vice-president Cindy Holland eerder deze week tegen entertainmentwebsite Variety. Omdat Netflix normaal gesproken geen kijkcijfers prijsgeeft, moeten ze Cindy maar op haar blauwe ogen geloven als ze zegt dat 105 miljoen mensen wereldwijd weleens een aflevering van de gevangenisserie hebben gezien. 

Zie hieronder de reeks:

Natasha Lyonne in de regie van aflevering 9.

Eten in de cafetaria.

Uzo Aduba op de set.

Laura Prepon regisseert aflevering 5.

Uzo Aduba met Piper Kerman, de 'echte' Piper.

Danielle Brooks krijgt regie-aanwijzingen

Meer over