Annet Schaap

Kinderboek Lampje wordt tv-serie

26 oktober 2018 16:19 | serie | Door Televizier

© Schrijver Annet Schaap op het kinderboekenbal, ANP
Het boek Lampje van Annet Schaap werd tijdens de kinderboekenweek overladen met prijzen. VPRO maakt een serie over het wervelende verhaal van de dochter van de vuurtorenwachter.

De rechten zijn verkocht aan productiebedrijf Pupkin. De televisieserie zal bij NPO Zapp worden uitgezonden. 

Lampje

Lampje is de dochter van een vuurtorenwachter, die elke avond vele traptreden bestijgt om met een lucifer het vuurtorenlicht aan te steken. Op een avond dreigt een heftige storm en is Lampje vergeten lucifers te halen. Vanaf dat moment gaat alles mis.

Annet Schaap

Het avontuurlijke verhaal is het schrijversdebuut van Annet Schaap, die voorheen wel 200 kinderboeken heeft geïllustreerd voor o.a. Jaqcues Vriens en Francine Oomen. Ze won voor haar boek zo'n beetje alle belangrijke prijzen die er te winnen vallen, waaronder de Gouden Griffel 2018. 

Theatervoorstelling

In december 2019 gaat Lampje als theatervoorstelling door het land reizen. "Dit is de eerste keer sinds mijn jeugd met Tonke Dragt, dat ik zo'n ontroerend nieuw jeugdboek las", zei regisseur Moniek Merkx daarover. "Het verhaal is zo prachtig tijdloos en heeft ook steeds zo veel verrassende wendingen, dat ik nu alleen nog maar denk: hoe gaan we dat in hemelsnaam met recht op het toneel zetten?"

Meer over