Channel 4

KLEM op de Engelse televisie

11 december 2019 14:41 | serie | Door Irma Tomas

© Pief Weyman
De serie KLEM gaat overzees ook furore maken. De Britten gaan onder de titel The blood pact via Channel 4 kennismaken met de lotgevallen van Hugo, Marius en Kitty. 

De serie wordt niet opnieuw opgenomen in het Brits en hij wordt ook niet nagesynchroniseerd. Kijkers aan de overkant van de Noordzee moeten gewoon ondertitels lezen. KLEM wordt niet direct uitgezonden op Channel 4, maar op het on-demandplatform van de zender. De eerste aflevering staat zondagavond online. 

Barry, Jacob en Georgina

In KLEM spelen de personages van Barry Atsma, Jacob Derwig en Georgina Verbaan al twee seizoenen heel gevaarlijk spel. Hugo de belastingbaas (Barry) raakt verwikkeld in de criminele praktijken van Marius (Jacob) en zijn vrouw Kitty (Georgina) en dat levert behoorlijk wat slachtoffers op. Het derde seizoen is in aantocht. Maar de opnamen verliepen niet helemaal gladjes. 

KLEM 3

Hugo is daarin zijn baan bij de belastingdienst kwijt en krijgt van de FIOD een deal aangeboden waar hij geen nee tegen kan zeggen. Marius wil eindelijk een nieuw leven en neemt levensgevaarlijke risico's, waardoor de families opnieuw in elkaars armen gedreven worden.

Meer over