Bij Ziggo

Laatste seizoen van Game of Thrones toch in april 2019

13 november 2018 16:41 | serie | Door Irma Tomas

© HBO
Eindelijk is duidelijk wanneer het achtste en laatste seizoen van Game of thrones te zien zal zijn. Het wordt april 2019.

HBO bekend maakte de maand net bekend. Over de precieze datum kon HBO nog niks zeggen. Ziggo-klanten in bezit van een speciaal film- en seriepakket kunnen Game of thrones straks een dag na uitzending in de Verenigde Staten al zien, de rest moet de serie via een andere methode onder ogen zien te krijgen.

6 afleveringen

Als het eenmaal zover is, duurt het maar heel even voordat een van de beste series aller tijden voorgoed verleden tijd is. Het laatste seizoen duurt namelijk een schamele 6 afleveringen. Troost is dat de afleveringen per stuk minstens 80 minuten duren en enkele episodes zouden zelfs wel eens de twee uur aan kunnen tikken.

Grootste veldslag

Onlangs kwam nog het bericht dat het laatste seizoen vertraging had opgelopen, maar dat blijkt toch niet het geval. Toch zit er bijna twee jaar tussen het zevende en achtste seizoen van Game of thrones, wat betekent dat fans al eindeloos lang wachten op de grootste veldslag uit de tv-geschiedenis, die tussen de griezelige Night King en zijn dode leger aan de ene kant en Jon Snow en zijn medestanders aan de andere kant. Die scène alleen kostte 55 dagen om te filmen. De verwachtingen zijn dus hooggespannen.

Meer over