Line of duty

28 april 2018 15:25 | serie | Door Irma Tomas

© Steffan Hill

De Britse detectiveserie Line of duty trapt af met het vierde seizoen over AC-12, de anti-corruptie-eenheid van de politie van Manchester. Nadat vorig seizoen Matthew ‘Dot’ Cottan dramatische ten onder ging, stort het team van hoofdinspecteur Ted Hastings zich nu op een nieuwe zaak.

Rechercheur Kate Fleming (Vicky McClure)

Aan haar heldhaftige optreden vorig seizoen hield Kate Fleming een mooie promotie over. Ze klom van agent op naar rechercheur. Ze wist de corrupte Matthew ‘Dot’ Cottan te pakken én stelde een bekentenis veilig voordat hij stierf. Ook kreeg ze oud-commissaris Patrick Fairbank achter de tralies. Tussen Fleming en collega Arnott is er dit vierde seizoen een lichte spanning merkbaar, nu ze elkaars gelijken zijn geworden.

Rechercheur Steve Arnott (Martin Compston)

Hoewel hij erg eigenwijs is, geldt de betrouwbare en hardwerkende Arnott als een van de waardevolste krachten van AC-12. Toen de corrupte Dot hem er vorige seizoen bij probeerde te lappen en Arnott zelfs werd gearresteerd, raakte hij zijn verloofde kwijt. Ook verloor Arnott het vertrouwen van veel collega’s. Maar op Fleming kan hij nog steeds bouwen.

Hoofdinspecteur Ted Hastings (Adrian Dunbar)

De hoofdinspecteur is hard maar rechtvaardig en altijd erg gebrand op het ontmaskeren en straffen van corrupte agenten. Als leider van AC-12 heeft hij Arnott en Fleming persoonlijk gerekruteerd. Deze twee begonnen vorige seizoen overigens wel aan Hastings te twijfelen toen ze ontdekten dat hij vrijmetselaar is.

Inspecteur Roseanne Huntley (Thandie Newton)

AC-12 richt dit seizoen zijn pijlen op inspecteur Roseanne Huntley, ofwel: Roz. Zij is een keiharde tante die de leiding heeft over een groot onderzoek met de codenaam ‘Operation trapdoor’. Roz combineert haar veeleisende baan met een gezinsleven. Dat wordt haar soms teveel. Door druk van bovenaf lijkt ze soms meer waarde te hechten aan een veroordeling dan aan een eerlijk onderzoek. Roz is getrouwd met Nick Huntley, gespeeld door Lee Ingleby. Hij is bij velen ook bekend als brigadier Bacchus in de BBC-serie Inspector George Gently.

Line of duty, zaterdag - NPO 2 • 20.15 uur

Meer over