Wie is H?

Het spannende zesde seizoen van Line of Duty begint

6 juni 2021 11:23 | serie | Door Irma Tomas

© BBC

Niet zes, maar zelfs zeven afleveringen telt het nieuwste seizoen van Line of Duty. In de spannende politieserie staat de integriteit van hoofdinspecteur Joanne Davidson centraal. Heeft zij banden met georganiseerde misdaad?

Tekst: Marjoleine Tepe

De heilige drie-eenheid worden ze in Engeland wel genoemd: rechercheurs Steve Arnott en Kate Fleming en hun chef Ted Hastings. Al vijf series lang onderzoeken ze corruptie binnen de politie. De koppige Hastings, een rooms-katholieke Ier met als favoriete uitroep ‘Mother of God!’ is de vader van de anticorruptie-eenheid AC-12. Hij is ervan overtuigd dat er zich binnen de hoogste politierangen mensen bevinden die sterke banden hebben met de georganiseerde misdaad. Een aantal van hen heeft hij al ontmaskerd maar hij is nog op zoek naar de mysterieuze ‘H’. Zijn zoektocht wordt hem door zijn leidinggevenden niet in dank afgenomen.

Kate Fleming

Aan het begin van de zesde serie werkt Kate niet meer bij AC-12 maar bij het politiebureau Hillside Lane. Ze leeft gescheiden van man en zoon, haar inzet voor haar werk is daarvan de oorzaak. Ze maakt deel uit van het team van hoofdinspecteur Joanne Davidson dat de moord op journaliste Gail Vella onderzoekt. Er zijn al een jaar geen vordering geboekt in deze operatie met codenaam Lighthouse. Dus de druk op Davidson is groot. Als ze een verdachte willen arresteren, neemt zij een opmerkelijke beslissing en trekt daarmee de aandacht van AC-12. Het gedrag van de Schotse Davidson is mysterieus, niet alleen op het werk, maar ook thuis. Ligt bij haar de sleutel waarmee ook ‘H’ kan worden ontmaskerd?

Superspannend

De kijkers hebben lang moeten wachten op de zesde serie, waarvan de opnamen door corona een halfjaar werden onderbroken. Maar het wachten loont de moeite: ook deze serie is weer superspannend. Wie de serie nog nooit heeft gekeken, kan prima instappen want de eerste aflevering wordt rustig opgebouwd.

Line of Duty | NPO 2 | 20.30 uur

Meer over