Actrice kan zich goed vinden in personage

Lodeizen over Exportbaby: waarheid niet altijd even mooi

In de KRO-NCRV-serie Exportbaby speelt Rifka Lodeizen een vrouw die op zoek gaat naar het verhaal achter de adoptie van haar kind. Rifka kan zich goed in de rol verplaatsen en had hetzelfde gedaan.

In de serie, die vanaf 7 april te zien is op NPO 2, speelt ze de rol van Hanna. "Ik kan me goed voorstellen dat je moederliefde zo ver gaat dat je het beste wilt voor je kind, desnoods ten koste van jezelf. Het gaat over liefde en moederschap maar specifieker is het een adoptiedrama. Het is best wel een heftig verhaal en heel ingewikkeld", zegt ze tegen RTL Boulevard.

Lees ook: KRO-NCRV maakt serie over kinderhandel

Niet altijd even mooi

Hanna heeft samen met haar partner Paul (Stefan de Walle) tien jaar geleden een kind geadopteerd uit Oeganda. Op een zeker moment besluit ze het verhaal achter de adoptie te gaan onderzoeken. "Hanna is een hele hardwerkende lieve vrouw, beetje naïef en idealistisch. Zij komt op een punt in haar leven waarop ze moet kiezen: wil je het weten of niet? Zij kiest ervoor om het te weten en dat is een moedige keuze. Maar de waarheid is niet altijd even mooi", zegt Rifka.

Stefan de Walle

Voor Rifka was het overigens de eerste keer dat ze samenwerkte met Stefan. "Met hem had ik nog niet eerder gewerkt. Hij stond al langer op mijn verlanglijstje."

Meer over:

Reageren