Lord of the Rings-serie kost 1 miljard dollar

19 November 2017 13:05 | serie | Door Televizier

© Warner Bros

Amazon komt met een heuse tv-spin-off van The Lord of the Rings. Daar hangt wel een behoorlijk prijskaartje aan. Zo kost de serie maar liefst 1 miljard dollar om te produceren. Katjing!

Amazon bevestigde onlangs dat er een spin-off in de maak is van de Lord of the Rings-films. Het verhaal speelt zich af voor The Fellowship of the Ring en krijgt in totaal vijf seizoenen. Een slap aftreksel zal het niet worden. De streamingdienst tast diep in de buidel voor de serie. Zo kost de reeks maar liefst 1 miljard dollar om te produceren.

1 miljard dollar

Hoe een serie zo verschrikkelijk duur kan zijn? Om te beginnen kost het Amazon 250 miljoen dollar om de rechten te bemachtigen. Dan hebben ze nog niets tastbaars. De productiekosten, cast, scriptschrijvers, producenten en special effects moeten betaald worden. Dat maakt in totaal 1 miljard dollar.

Amazon

Toch is geen het gekke gok van Amazon om zo ontzettend veel geld neer te leggen voor een tv-serie. De films brachten in totaal 6 miljard dollar in het laatje. Mocht de serie net zo succesvol zijn, dan kan Amazon over een aantal jaar de kas flink spekken.

Meer over