Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand

Luizenmoeder-duo terug in B.A.B.S.

27 Mei 2018 11:42 | serie | Door Irma Tomas

© lmer van der Marel

Diederik Ebbinge en Bianca Krijgsman, die eerder dit jaar een ‘geheim setje’ speelden in De luizenmoeder, zijn de komende weken opnieuw te zien in de comedy B.A.B.S.

Loek Nieuwenhaag (Diederik Ebbinge) leidt een nogal saai bestaan: hij is al jaren samen met zijn vriendin Anneke (Bianca Krijgsman), heeft al jaren dezelfde kantoorbaan en leidt al jaren aan smetvrees. Kort nadat zijn functie boventallig is verklaard, ontdekt Layla (Annet Malherbe), eigenaar van een lookalike-bureau, hem als dubbelganger van de bekende acteur Anton Faber. Anton speelde de hoofdrol in de zeer populaire film Voor eeuwig verbonden en de trouwscène hierin is voor veel mensen het toppunt van romantiek. Daarom reist Loek, op verzoek van trouwlustigen, bruiloften af om de scène na te spelen en hen te huwen als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand.

Geen gevoel voor romantiek

Dat gaat niet bepaald over een leien dakje. Loek gedijt namelijk het best bij regelmaat. Hij is sociaal niet erg vaardig en heeft geen enkel gevoel voor romantiek. Ondertussen ontstaan er ook hobbels in zijn relatie. Vriendin en kleuterjuf Anneke is haar voorspelbare leven zat. Ze zet Loek het huis uit en besluit een bucketlist af te werken.

Droogkomisch

B.A.B.S. (voluit: Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand) is een tiendelige droogkomische dramaserie, oorspronkelijk gemaakt voor KPN. Hoofdrolspelers Diederik Ebbinge en Bianca Krijgsman schitterden eerder dit jaar als meester Anton en hulpmoeder Nancy in de hitserie De luizenmoeder. Nu vormen ze opnieuw een stel.

Annet Malherbe

Toch is het Annet Malherbe die als de Rotterdamse Layla de show steelt, met haar accent en opvallende outfits. Bij haar lookalike-bureau solliciteren regelmatig dubbelgangers van bekende Nederlanders, gespeeld door henzelf in een heel ander uiterlijk. Zo zien we onder anderen Hans Klok, Dennis van der Geest, Georgina Verbaan, Dieuwertje Blok, Noortje Herlaar, Dries Roelvink en Yvon Jaspers voorbij komen. Dat levert een leuk kijkspelletje op: herken de BN’er.

Meer over