Leuk inkijkje!

Maas Bronkhuyzen (Mees) geeft een kijkje achter de schermen bij Oogappels

27 september 2023 13:08 | serie | Door Judith Regeling

© Mark de Blok
Het vijfde seizoen van de populaire Nederlandse dramaserie Oogappels is momenteel in volle gang. Om de fans nog wat enthousiaster te maken, deelt NPO Start nu ook een exclusief kijkje achter de schermen.

Hoe komt bijvoorbeeld het nieuwste paleisje van Mees tot stand? 

Lees ook: Dit zijn de genomineerden voor de Gouden Televizier-Ring 2023 

Oogappels

In het vijfde seizoen van Oogappels is te zien hoe Mees (Maas Bronkhuyzen), de zoon van Bracha van Doesburghs personage Fabie, op zichzelf gaat wonen. Hij is enorm enthousiast over het stekkie, maar die locatie komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Daar is een heel team bij betrokken.

Maan van den Heuvel, production design, vertelt daar nu meer over. "Ik ben eigenlijk een soort binnenhuisarchitect van dit project. Hier moeten we dan bijvoorbeeld in twee uur tijd jouw hele flat schilderen en inrichten", legt ze uit. "Ik bedenk dat, overleg dat met regie en camera met betrekking tot licht en kleuren. We doen eigenlijk alles, behalve de acteur."

Speciale opslag

Met het inrichten houden ze heel erg rekening met van wie het huis is. "Het hangt van het personage af hoeveel we zelf maken. Jij (Mees, dus) krijgt zelfgemaakte kasten, want je bent volgens mij best een goede klusser geworden deze serie", vervolgt ze. "Maar we hebben ook een hele grote opslag waar we continu spullen uithalen. Zo recyclen we heel veel."

Benieuwd naar meer feitjes van achter de schermen? Bekijk de volledige video hieronder!


Oogappels is iedere woensdag om 20:30 uur te zien bij BNNVARA op NPO1. Terug- en vooruitkijken kan via NPO Plus en NLZiet.

Meer over