Ik Val Niet, Ik Dans

Makers Rampvlucht en Arcadia werken aan nieuwe tv-serie over kanker

17 oktober 2023 13:26 | serie | Door Judith Regeling

© Mark de Blok
De makers van series als Arcadia en Rampvlucht zijn achter de schermen alweer hard bezig aan een nieuw project. Ditmaal is het thema wel anders dan anders: Ik Val Niet, Ik Dans gaat namelijk draaien om de ziekte kanker.

Dat blijkt uit een oproepje van Blue Circle, die de casting hiervoor regelt.

Lees ook: Fans van Oogappels opgelet: De winnaar van de Gouden Televizier-Ring zoekt figuranten 

Ik Val Niet, Ik Dans

De aankomende serie Ik Val Niet, Ik Dans gaat over Emma, die op twaalfjarige leeftijd voor het eerst geconfronteerd wordt met de vijand: kanker. Deze vreselijke ziekte neemt op brute wijze haar tienerjaren over, en het kost haar dan ook vijf jaar om deze vijand te overwinnen.

Na deze moeilijke tijd besluit Emma dat ze nooit meer onwillekeurig de controle over haar leven aan iets of iemand anders zal overdragen. En dat is nog zacht gezegd. Ze besluit te duiken in een leven vol onverwachte keuzes en wendingen met als ultiem doel: haar aartsvijand, de ziekte kanker, te omarmen.

Margot van Schayk

Het verhaal hierboven zal voor sommige mensen bekend voorkomen: Ik Val Niet, Ik Dans is al een boek, geschreven door Margot van Schayk. Voor de auteur is het onderwerp pijnlijk herkenbaar: zij kreeg er maar liefst vier keer mee te maken. "Leef niet alsof het de generale repetitie is. Doe de dingen die voor vandaag goed voelen - dat hoeft niet rigoureus of extreem. Zoek het geluk in kleine dingen", laat ze weten bij JAN magazine. "Dat is dan ook wat ik de lezers van mijn boek (en dus vast ook de toekomstig kijkers van de serie, red) mee wil geven."

Wanneer de serie Ik Val Niet, Ik Dans op televisie te zien is en op welke zender of streamingplatform, is nog niet bekend. Wel kun je je opgeven om te figuren.

Meer over