Marc-Marie Huijbregts in nieuw seizoen Samson & Gert

24 maart 2017 16:48 | serie | Door Televizier

© William Rutten

Marc-Marie Huijbregts schittert komend seizoen in het Vlaamse kinderprogramma Samson & Gert. De cabaretier kruipt in de huid van campinguitbater Jaap Mengelmoes. En dat blijkt geen personage met een eenvoudige verhaallijn.

Marc-Marie Huijbregts is dankzij zijn hoge stem en lollige grapjes niet alleen geschikt voor het theater, ook kinderprogramma’s passen perfect in zijn straatje. Dat is Studio 100-baas Gert Verhulst ook opgevallen. Nu wil het toeval dat de Vlaamse mediamagnaat ook de hoofdrol speelt in de kinderserie Samson & Gert. Het duurde dan ook niet lang tot Gert Marc-Marie strikte voor een rol in de reeks.

Jaap Mengelmoes

In het nieuwe seizoen van Samson & Gert kruipt Marc-Marie in de huid van Jaap Mengelmoes, de broer van Joop Mengelmoes. Joop is op zijn beurt weer de vroegere buurman van Gert. Zo is het cirkeltje rond. Althans, bijna. Jaap is uitbater van de camping waar de twee hoofdpersonages genieten van een welverdiende vakantie. Het klinkt allemaal erg ingewikkeld voor een kinderserie.

De avonturen van Marc-Marie

Gelukkig had Marc-Marie voldoende tijd om zich in te leven in zijn rol. Eenmaal op de set van Samson & Gert voelde hij zich dan ook meteen thuis. “Ik heb met erg veel plezier met iconen als Samson & Gert op de set gestaan. Wat hebben we mooie avonturen beleefd!”, aldus de cabaretier. Benieuwd naar de avonturen? Het nieuwe seizoen van Samson & Gert start 1 april op Ketnet.

Meer over