Mariah Carey produceert dramaserie over haar leven

Met de documentaireserie Mariah’s World uit 2016 kregen fans van Mariah Carey al een kijkje in haar leven, maar dat vindt de 47-jarige zangeres niet genoeg. Mariah is momenteel druk met een autobiografische dramaserie. 

De nog naamloze serie is een gedramatiseerde versie van Mariah's leven, voordat ze een wereldberoemde zangeres werd. Het drama speelt zich af in het New York van 1986. De fictieve hoofdpersoon is dan 16 jaar en wil het dolgraag maken als singer-songwriter, net zoals Mariah toentertijd. 

Rush Hour 

Mariah produceert de serie samen met Brett Ratner, die voorheen films als Rush hour en X-Men: the last stand regisseerde. Nina Colman neemt het script voor haar rekening. Zij schreef eerder voor de film Dr. Doolittle 3 en de sitcom Date my dad. 

Tommy Mottola 

Wij begrijpen wel dat Mariah een serie over haar leven wil maken, want dat is allesbehalve saai, ook toen ze nog geen wereldberoemde popdiva was. Als 18-jarige werkte ze als serveerster in New York om rond te komen. Maar het geld kwam snel genoeg in het laatje, toen producent Tommy Mottola een demo hoorde en de piepjonge zangeres een platencontract aanbood. Én een verlovingsring: in 1993 trouwde de 23-jarige Mariah met de 21 jaar oudere Tommy, drie jaar nadat ze internationaal doorbrak met haar de ballad Vision of love

Geflopte film 

Mariah staat natuurlijk bekend om haar adlibs en de extreem hoge noten die ze vroeger nog moeiteloos haalde. Tegenwoordig zingt ze zo vals als een kraai en playbackt ze liever om de oren van haar luisteraars te sparen. De zangeres kan zich beter ook niet op een nieuwe acteercarrière storten, want in 2001 kreeg ze bakken kritiek over haar slechte acteerkunsten in de geflopte film Glitter. Het is dus misschien maar goed dat de zangeres niet zichzelf gaat spelen in haar nieuwe serie. 

Reageren