'Huh?'

Mark-Paul Gosselaar wist niets van remake Saved by the bell

19 september 2019 10:17 | serie | Door Televizier

© AFP
Mark-Paul Gosselaar wist niets van de remake van Saved by the bell. De hoofdrolspeler van toen zegt niet te zijn benaderd vol een rol in de nieuwe versie van de tv-serie.

Eerder deze week werd bekend dat Saved by the bell net als veel andere sitcoms uit de jaren 90 een remake krijgt. Voor de hoofdrollen zouden in ieder geval Mario Lopez en Elizabeth Berkeley zijn gecast, maar naar nu blijkt is de hoofdrolspeler van toen niet eens benaderd voor een rol in de reboot.

Zack Morris

"Ik hoorde het nieuws net als alle andere mensen deze week via het nieuws", vertelt Mark-Paul Gosselaar aan entertainmentsite Variety. "Ik werd wakker met het nieuws en had wel zoiets van 'huh?'. Mark-Paul speelde destijds de rol van de knappe Zack Morris in de populaire Amerikaanse high school-serie die ook in Nederland werd uitgezonden. 

Streamingoorlog

Wel zegt Mark-Paul wel aan dat hij inmiddels wel begrijpt dat hij niet gevraagd is. Het heeft allemaal te maken met de zogenaamde streamingoorlog die gaande is in tv-land. Op dit moment speelt hij in de serie Mixed-Ish op de Amerikaanse zender ABC en Saved by the bell is van het concurrerende NBC. Saved by the bell wordt gemaakt voor NBC's nieuwe streamingsdienst Peacock en ABC zal haar programma's op Disney Plus laten zien. 

Gastrol

"Ik ben te zien op ABC en met het oog op Disney Plus past dat dan niet, dus ik begrijp het van de zakelijke kant bezien wel. Maar lange tijd wist ik niet dat dat de achterliggende gedachte was", aldus Mark-Paul. Overigens denk Variety dat hij wel mee zou kunnen doen in een gastrol. 

Saved by the bell ging over een groepje scholieren op Bayside High. In de remake speelt opnieuw de middelbare school een rol, maar kampen de inmiddels volwassen scholieren van toen met het schoolbeleid in Californië.

Meer over