'Enorme eer'

Mark Rietman te zien als Peter R. de Vries in tweede seizoen Judas

26 oktober 2022 10:25 | serie | Door Esther Hut

© ANP Kippa / Robert Vos

Volgende maand kunnen we zien hoe het leven van Astrid Holleeder verder gaat in het tweede seizoen van Judas: Dagboek van een Getuige. Naast de bekende gezichten uit het eerste seizoen, is nu ook acteur Mark Rietman toegevoegd aan de cast.

En de acteur zal een hele bijzondere rol gaan vertolken.

Peter R. de Vries

Mark Rietman kruipt namelijk in de huid van misdaadjournalist Peter R. de Vries. De acteur vindt het dan ook een hele eer. “Gevraagd worden om auditie te doen voor deze rol, was al een enorme eer. Dat ik Peter R. ook echt neer mag zetten in de serie, daar heb ik eigenlijk geen woorden voor. Als acteur geef je altijd je eigen draai aan rollen, maar bij zo’n alom bekend en markant persoon als Peter R. wil je ook dat het publiek hem herkent. Het zoeken van die balans tussen eigen invulling en herkenbaarheid was een uitdaging die ik met beide handen heb aangegrepen.”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Videoland (@videolandonline)

Mark was eerder al te zien in de films Penoza, Brasserie Valentijn, April, May & June.

Melody Klaver

Eerder werd al bekend dat Melody Klaver is toegevoegd aan de cast. Zij gaat de rol van Victoria spelen, de fictieve dochter van Astrid Holleeder. Thomas Cammaert zal de rol van cardioloog Lodewijk vertolken.

Rifka Lodeizen

Daarnaast zijn de hoofdrollen net als in de eerste editie weer weggelegd voor Rifka Lodeizen (Astrid Holleeder), Marit van Bohemen (Sonja Holleeder), Gijs Naber (Willem Holleeder), Carry Tefsen (Stien Holleeder) en Aus Greidanus (rechter Wieland).

Judas II: Dagboek van een Getuige is vanaf 10 november te zien bij Videoland

Meer over