Jubileum

Marly van der Velden over 15 jaar in GTST

22 februari 2021 10:00 | serie | Door Jef Willemsen

© Geert de Lange
Marly van der Velden vierde onlangs haar vijftienjarig jubileum in GTST. De 33-jarige actrice is inmiddels in verwachting van haar derde kind en nog lang niet klaar als Meerdijks mode-icoon Nina Sanders.
Hoe is het om je halve leven in GTST te spelen?
“Zo klinkt het echt als een lange tijd, maar voor mijn gevoel is het omgevlogen. Er is zo veel variatie in verhaallijnen en acteurs dat het nooit verveelt. Zeker het afgelopen seizoen niet.”

Begrijp je dat Nina toch weer voor Bing koos?
“Zeker. Hoe spannend Daan ook was, wat ze voor Bing voelde was nooit weg. Toen hun woede na de vechtscheiding verdween, was daar ineens ruimte voor. Ik vond het lastiger toen Nina moeite had intiem te zijn met Bing na zijn amputatie. Toen ik het script las was mijn eerste reactie: ‘Wat is dat voor onzin?!’ Ik zou er zelf geen moeite mee hebben, maar als actrice snap ik het wel: Nina en Bing moesten elkaar weer vinden.”

Hoe is de serie veranderd sinds je erbij kwam?
“De makers zijn voortdurend bezig dingen te verbeteren, maar dat gebeurt heel geleidelijk. De opvallendste verandering zit wat mij betreft in de scripts. Toen ik begon in 2005 zaten er veel meer herhalingen in. Je kon toen nog niet alles online terugkijken, dus moesten we mensen steeds indirect bijpraten. Nu voelen de teksten natuurlijker. Ook de sets zijn realistischer: je kunt tegenwoordig lekker met deuren slaan zonder dat de hele kamer beweegt.”

Je leven buiten de set is ook flink veranderd.
“Eerlijk is eerlijk: soms is het gigantisch druk met werk en een gezin met twee kinderen. Het lukt alleen door strak te plannen. Gelukkig heb ik een heel lieve vriend die voor zichzelf werkt en zijn eigen tijd kan indelen. De komende periode wordt het nog drukker, met een derde op komst, maar daar komen we zeker samen uit.”

Hoe werd bij GTST op je zwangerschap gereageerd?
“Goed! In eerste instantie vond ik het best eng om te vertellen. Volgens mij hebben veel vrouwen dat op hun werk, omdat het toch voelt alsof je je collega’s opzadelt met een ‘probleem’. Maar iedereen pikte het positief op.”

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Marly Van der Velden (@marlyvd) 

Wordt Nina ook zwanger?
“Nee, en daar ben ik heel blij mee. Zo blijft het echt iets voor mezelf. Dat betekent wel dat mijn groeiende babybuik zo goed mogelijk uit beeld moet blijven. Best een klus voor regisseurs, maar Nina draagt vaak wijdvallende outfits, waardoor je er makkelijker mee wegkomt. Inmiddels is duidelijk wat er met haar gebeurt als ik met verlof ga. Het wordt iets heel positiefs, niets dramatisch zoals een coma.”

Wat staat Nina tot die tijd te wachten?
“Billy en Richard blijven voorlopig voor problemen zorgen. Verder wil ze zichzelf als zakenvrouw weer op de kaart zetten. Ze werkt aan haar relatie met Bing en haar vader en hangt bij vlagen lekker de stoere vrouw uit. Al die verschillende facetten maken haar superleuk om te spelen.”

GTST | ma t/m do | RTL 4 | 20.00 uur

Meer over