Chateau Mariaux

Martien en Erica Meiland moeten naam van hun chateau veranderen

Martien en Erica Meiland moeten de naam van hun chateau veranderen nadat de vorige eigenaar een rechtszaak aanspande. Hij wil niet dat de naam van zijn huis gebruikt wordt voor commerciële doeleinden.

De rechter gaf hem gelijk en dus moesten Erica en Martien iets anders bedenken dan het mooi rijmende Chateau Mariaux, de achternaam van de vorige eigenaar. Maar Erica kreeg een ingeving waardoor de schade meevalt. De nieuwe naam wordt chateau Marillaux. Die naam spreek je op precies dezelfde manier uit en rijmt ook. „De twee letters L spreek je uit als een J. Dus dat is gewoon dezelfde uitspraak, denk maar aan het Franse woord bouteille. Is het niet om te lachen?”, zegt Martien tegen de Telegraaf. 

Tweede seizoen

Hij is nog wel een beetje beledigd over de houding van de vorige eigenaar. „We hebben zelfs met elkaar om de tafel gezeten bij de burgemeester, die voor ons wilde bemiddelen. Maar nee hoor, geen lachje of sympathiek gebaar kon er bij de man af.” Martien en Erica lachten intussen als laatste, ze mogen een tweede seizoen maken van hun programma Chateau Meiland

Meer over:

Reageren