Videoland komt met dramaserie over de jonge jaren van Máxima

2 februari 2022 12:33 | serie | Door Jorrit van Broekhoven

© RVD
Videoland is bezig aan een dramaserie over koningin Máxima. Dit maakte de streamingdienst vandaag bekend, twintig jaar na de dag waarop Máxima Zorreguieta met kroonprins Willem-Alexander in het huwelijk trad. De serie moet in 2023 verschijnen. De hoofdrolspeelster is nog niet bekend.

De serie over Máxima, die nog geen titel heeft, is gebaseerd op het boek 'Moederland: De jonge jaren van Máxima Zorreguieta' van Marcia Luyten. Het is dus waarschijnlijk dat de serie zich concentreert op de periode voor, tijdens en kort na de kennismaking van Máxima en Willem-Alexander. 

Hoge lat

Videoland belooft een serie vol drama, spanning en romantiek die laat zien wat er zich achter de paleisdeuren heeft afgespeeld in de aanloop naar het koninklijk huwelijk, dat destijds niet onomstreden was door het verleden van Máxima's vader. De producent legt de lat hoog, want Netflix-serie The Crown wordt gezien als voorbeeld voor het nieuwe Máxima-drama, dat een van de duurste Nederlandse series aller tijden moet worden.

Hoofdrollen

De serie wordt geschreven door Dorien Goertzen en Karin van der Meer, die ook samen werkten aan Nieuwe Buren. Anne de Clercq (Soof 3, Tessa) doet de regie. Er zijn nog geen acteurs bekendgemaakt.

Datum

Het is de bedoeling dat de Máxima-dramaserie in 2023 op Videoland te zien is. 

Meer over