UIt 1991

Michael Jackson-aflevering verwijderd door makers The Simpsons

8 maart 2019 10:46 | serie | Door Irma Tomas

© 20th Century Fox
Een oude aflevering van de animatieserie The Simpsons is niet meer te zien. Een van de stemmen in de aflevering Stark raving dad werd ingesproken door Michael Jackson.

De makers vonden dat dat, gezien de recentelijke ontwikkelingen rond de King of Pop, niet meer door de beugel kon. De aflevering ging in september 1991 in première. De naam van Jackson stond niet op de aftiteling, pas later werd bekend dat hij de stem voor zijn rekening had genomen.

Leon Kompowsky

In de bewuste aflevering is Michael Jackson de stem van Leon Kompowsky, een grote blanke man die Homer Simpson ontmoet in een psychiatrische instelling en die beweert dat hij Michael Jackson is.

Leaving Neverland

De makers van The Simpsons zeggen in The Wall Street Journal dat ze het allemaal eens zijn over het schrappen van de aflevering. Stark raving dad wordt in de toekomst niet meer uitgezonden als de animatieserie herhaald wordt en verdwijnt van toekomstige dvd-reeksen.

Leaving Neverland

Jackson is de laatste tijd nogal in opspraak door de documentaire Leaving Neverland waarin twee mannen overtuigend vertellen over het seksueel misbruik van de popster. De documentaire wordt op vrijdag 8 maart uitgezonden op NPO 3.

Meer over