Michiel Huisman speelt rol in nieuwe Netflix-serie

14 juni 2017 10:53 | serie | Door Televizier

© Reporters BV | Archief

Het gaat Michiel Huisman allemaal voor de wind. Naast zijn rol in Game of thrones is de 35-jarige acteur ook gestrikt voor de nieuwe Netflix-serie The haunting of Hill House. 

De horrorserie The haunting of Hill House gaat over vier mensen de tijdens de zomer een spookachtig huis betrekken. In dit ‘Hill House’ krijgen ze allemaal te maken met bovennatuurlijke ervaringen. Michiel speelt het personage Steven Crane. Steven is auteur en schrijft het liefst over bovennatuurlijke zaken. In de serie werkt hij aan een boek over de tijd die zijn familie beleeft in het spookhuis. Wie Michiels medespelers zijn, is nog niet bekend.

Lees ook: We weten een datum voor Riverdale seizoen 2!

Nederlandse regisseur

De serie is een moderne versie van het gelijknamige boek uit 1959 van Shirley Jackson. Het werd eerder verfilmd onder de naam The Haunting, in 1963 en in 1999. Die laatste heeft een Nederlands tintje: de Nederlandse regisseur Jan de Bont regisseerde de film.  

Bekend gezicht

Michiel Huisman is inmiddels een bekend gezicht in Hollywood. Hij speelde in 2015 samen met Blake Lively in de film The age of Adeline en is natuurlijk nog steeds te zien als Daario Naharis in Game of thrones. Met zijn nieuwe rol in The haunting of Hill House zien we de acteur voorlopig nog niet terug in Nederland.   

Meer over