Milly Alcock speelt Rhaenyra Targaryen in House of the Dragon: 'Het kostte bloed, zweet en tranen'

18 augustus 2022 13:55 | serie | Door Irma Tomas

© HBO MAX
Nu is de 22-jarige Australische actrice Milly Alcock nog onbekend. Maar aangezien ze een grote rol heeft in de serie, is haar anonieme leven binnenkort vast voorbij. Wij spraken de blondine over haar rol in House of the Dragon en haar toekomst: “Ik ben bang dat er elk moment iets vreselijks kan gebeuren.”

We spreken Milly in het sjieke Amsterdamse hotel The Grand waar ze is neergestreken naar aanleiding van de Europese première van House of the Dragon, de serie die zich zo’n 200 jaar voor Game of Thrones afspeelt in Westeros, het rijk waar op dat moment de hoogblonde Targaryens de dienst uitmaken. Milly speelt prinses Rhaenyra Targaryen, de tienerdochter van koning Viserys. De oudere Rhaenyra wordt gespeeld door Emma D’Arcy.

Hoe is het om deel uit te maken van een serie die zo groots is?
“Ongelooflijk spannend en ingewikkeld. Het heeft heel veel bloed zweet en tranen gekost, maar het heeft mijn toekomst en carrière op een heel ander spoor gezet. Het duurde ook een behoorlijke tijd om dit seizoen op te nemen en ik heb het idee dat ik heel erg gegroeid en veranderd ben in die tijd.” Maar al met al ben ik ontzettend dankbaar voor deze kans. Alhoewel het ook zwaar was.”

Lees ook onze review van de eerste aflevering van deze nieuwe serie.

Wat vond je precies zwaar?
“Je doet één scene per dag en het is prachtig dat je zoveel tijd krijgt, maar je wordt er ook heel moe van. Als je een emotionele scene moet doen, ben je al moe met de lunch en dan moet je de rest van de dag nog door. En tel daar dan nog eens de hele zware kostuums en de druk bij op. Het is groots. Het is Game of Thrones, maar het is ook heel bevredigend.”Op welke locaties hebben jullie gefilmd?
Ik ben in Cornwall geweest en in Spanje maar het coolste was denk ik de de Warner Brothers studio. Daar werden nog meer producties opgenomen, zoals Aquaman met Jason Momoa. Toen ik op een avond in een bar was, zag ik hem en moest ik wel naar ‘m toegaan om te vertellen dat ik in House of the Dragon zit (Momoa was te zien als Khal Drogo in Game of Thrones). Hij tilde me op en schreeuwde heel hard: zij is een Targaryen!”

Hoe ga je met de druk om die zo’n grote serie met zich meebrengt?
“Ik voel me ineens in de spotlights staan en dat is best overweldigend. Ik bedoel, ik ben 22 en woon net voor het eerst op mezelf. Daarom probeer ik mezelf een beetje te beschermen tegen alle belangstelling.”

Ben je dan wel klaar voor de roem die eraan komt?
“Helemaal niet! Ik denk de hele tijd dat er iets slechts gaat gebeuren omdat alles zo geweldig is op het moment. Dat ik op straat loop en dat er een lichtinstallatie op m’n hoofd valt ofzo. Hopelijk breek ik hoogstens een nagel en blijft het daarbij.”

De eerste aflevering van House of the Dragon is vanaf 22 augustus 2022 te zien op streamingdienst HBO MAX. Het eerste seizoen bestaat uit 10 afleveringen.

Meer over