Diepe Gronden

Nieuwe misdaadserie met Linda de Mol en heel veel sterren op SBS6

22 november 2021 13:28 | serie | Door Irma Tomas

© Mark de Blok
Linda de Mol speelt een hoofdrol in de nieuwe SBS6-serie Diepe Gronden. Ze is politievrouw Anna van Kessel die de moord op een jong meisje onderzoekt. En Linda is niet de enige met een bekende naam in de vierdelige reeks. De reeks komt ook op Videoland.

Anna van Kessel is een gedragsdeskundige bij de Nationale Politie, ze wordt om advies gevraagd bij een moordzaak in nationaal park De Weerribben in Overijssel. Daar is het lichaam van de 17-jarige Daphne Oosthoek (Sterre van Woudenberg) naakt en met een plastic zak om haar hoofd gevonden in het water.

Chris Zegers

Michel van Ginkel (Chris Zegers), de plaatselijke boswachter, is de laatste die haar levend heeft gezien. Als Anna een link ontdekt met een ander meisje dat drie jaar eerder verdween, brengt dat de zaak in een stroomversnelling. En als er opnieuw een meisje verdwijnt, gaan alle alarmbellen af en beseffen Anna en het politieteam dat ze mogelijk te laat zijn.

Susan Visser

Linda de Mol werkt als Anna samen met het lokale rechercheteam onder leiding van Timon de Zwart, gespeeld door Egbert-Jan Weeber. Ook Hannah Hoekstra, Urmie Plein, Peter Blok, Mark Rietman, Ricky Koole, Susan Visser en Kasper van Kooten doen mee.

Vanaf 2 januari

Volgens Linda moet Diepe Gronden net zo spannend worden als een goede Scandinavische misdaadserie. De reeks is vanaf zondag 2 januari om 20.30 uur te zien op SBS6. Meteen daarna kun je de afleveringen ook op Videoland zien. 

Meer over