Interview

Nasrdin Dchar en Iliass Ojja over het vijfde seizoen van Mocro Maffia: ‘Verwacht veel plottwists’

2 juni 2023 10:05 | serie | Door Esther Hut

© Jasper Suyk

Het lange wachten is voorbij, want vanaf vandaag kunnen we eindelijk zien hoe de vete tussen Paus en Tatta in het vijfde seizoen van Mocro Maffia afloopt. En hoe houdt Potlood zich staande nu hij vastgehouden wordt? En komt Taxi weer op het rechte pad?

Wij spraken acteurs Iliass Ojja en Nasrdin Dchar over het nieuwe seizoen en zij lichten alvast een tipje van de sluier.

Na vier seizoenen is de serie nog steeds ongekend populair. Waar denken jullie dat het succes van Mocro Maffia aan te danken is?

Iliass: “We hebben iets unieks neergezet in Nederland. Zonder misdaad te verheerlijken is het wel iets waar mensen graag naar kijken. Tuurlijk zijn sommige scènes best heftig en ook van de grove taal schrikken kijkers nog weleens, maar het is de realiteit. Doordat het zo dicht bij de realiteit staat weet het veel kijkers vast te houden.”

Nasrdin: “Vanaf het eerste moment was de serie een onverwachte hit. Elk seizoen groeien we en is het niveau ongekend hoog. Ik denk dat we als Mocro Maffia-familie erin zijn geslaagd om elke keer te blijven presteren op dat niveau, kijkers niet teleur te stellen en altijd iets onverwachts te brengen. Er zit weinig herhaling in. Daarnaast groeien en leven kijkers mee met de personages. Ze willen weten wat er met ze gebeurt. Na vijf seizoenen zijn het iconische personages geworden. Stuk voor stuk heeft iedereen zijn of haar kracht in de serie.”

Iliass, wat kunnen we dit seizoen van Taxi verwachten?

“Taxi zit in een soort tweestrijd. Hij wil eigenlijk - vanaf seizoen 1 al - uit het criminele wereldje komen, maar sinds zijn vrouw Mo de Show heeft vermoord (in seizoen 3) is het alleen maar bergafwaarts gegaan met hem. Er was geen andere mogelijkheid dan naar de politie te stappen. Daar is seizoen vier geëindigd. In het nieuwe seizoen wordt Taxi mogelijk kroongetuige en hoopt op deze manier op het rechte pad te komen. Maar het is ook bijna de enige veilige plek voor hem nu zijn vrouw door haar broer (Paus red.) meegetrokken wordt in alle ellende. Als kroongetuige maak je jezelf natuurlijk niet populair in de criminele wereld, dus het is nog maar de vraag of hij ongeschonden uit de strijd komt.”

En Nasrdin, hoe houdt Potlood zich staande dit seizoen?

“De rol van Potlood kenmerkt zich door wraakgevoelens. Hij is al een paar seizoenen bezig te bedenken hoe hij wraak kan nemen op Paus. Maar tegelijkertijd komt hij steeds in een situatie terecht dat hij aan hem vastzit en geen kant op kan. Daar bouwen we dit seizoen op door. En de vraag is dit seizoen natuurlijk: Worden Potlood en Paus weer vrienden? Of komt die wraak er alsnog? Daar gaan we antwoord op krijgen. Het wordt gewoon een heel tof en spannend seizoen. Ook voor mijn personage.”

Wat vind je het meest interessant aan je personage?

Nasrdin: “Door wat Potlood allemaal heeft meegemaakt het afgelopen seizoen is hij heel hard geworden. Dat moet ook wel om überhaupt te kunnen overleven. Die hardheid vind ik heel tof om te spelen. Maar in die hardheid ook een soort zachtheid te vinden. Hij is een man die uiteindelijk gaat voor vrede in de criminele wereld, maar krijg dat maar eens voor elkaar.”

Iliass: “Taxi is een persoon die voor veel mensen herkenbaar kan zijn en erg dicht bij de werkelijkheid komt. Dat vind ik bijzonder om te spelen. Het is een personage die misschien wel het meest tegen wil en dank in die wereld terecht is gekomen. Eigenlijk is Taxi een hele lieve jongen die in de problemen verzeild is geraakt maar hij kan er niet uit.”

Waarom moeten we het vijfde seizoen zéker gaan kijken?

Iliass: “Je kunt in het nieuwe seizoen veel snelheid, actie en heel veel verrassingen en plottwists verwachten.”

Nasrdin: “Er gaan weer veel nieuwe dingen gebeuren die je zéker wilt meemaken. De personages gaan je weer op plekken brengen die je nog niet eerder hebt gezien. Je wil niet laat in het seizoen horen: “Hé, je moet echt weer gaan kijken.” Je wilt er gewoon bij zijn als het gebeurt, want er gaan echt gekke dingen gebeuren.”

“Ik ben over elk seizoen super enthousiast geweest, maar over dit seizoen… Please, kijkers: neem van mij aan dit seizoen moet je zien! Al vanaf de eerste aflevering wordt er een hele sterke en spannende basis gelegd voor de rest van het seizoen.”

Het vijfde seizoen van Mocro Maffia is vanaf vandaag 2 juni te zien op Videoland. Elke week volgt er een nieuwe aflevering.

Meer over