Drazic en Anita

Nederlander koopt rechten voor remake Heartbreak High

15 oktober 2019 10:55 | serie | Door Televizier

© AFP
Zijn Drazic en Anita nog samen? Deze prangende vraag bracht de Nederlandse producent Jeroen Koopman ertoe de rechten te kopen voor een internationale remake van de Australische tienerserie Heartbreak High.

Voor de internationale remake van Heartbreak High kocht de Nederlandse producent Jeroen Koopman van NewBe de rechten van de serie. Voor de remake wil Jeroen ook de originele cast benaderen: “Je wil gewoon weten of Drazic en Anita nog samen zijn", zegt Jeroen tegen Broadcast Magazine.

Drazic

De serie Heartbreak High werd in de jaren 90 uitgezonden bij de Vara op de NPO. De Australische dramaserie volgde een groep vrienden op een fictieve highschool. Drazic (Calvin Mulvey, foto boven artikel)) en Anita (Lara Cox) waren de populairste karakters uit de serie. Daarnaast had je nog Ryan, Sarah, Nikkie en Mai. 

Producent overleden

De aankoop van de rechten had overigens nog heel wat voeten in de aarde. De oorspronkelijke producent, Ben Gannon, was namelijk in 2007 overleden. Daarop volgde een zoektocht naast wie de rechten nu bleek te hebben. Dat was ene Brian Abel uit Londen. Hij verkocht de rechten uiteindelijk aan de Nederlanders. Hij hoopt dat de serie nog beter zal worden dan et origineel.

Nostalgie

Producent Jeroen Koopman is blij dat de serie waar hij vroeger zelf naar keek nu van hem is. "Het is een eer om iets te mogen doen met de serie die zo belangrijk voor me was toen ik een tiener was. Ik herinner me nog hoe ik na school op de fiets naar huis racete om Heartbreak High te kunnen kijken. Het voelt heel speciaal om de serie terug te brengen voor een nieuwe generatie kijkers.”

Wanneer de serie ook daadwerkelijk te zien is, is nog niet bekend.

Meer over