Netflix: nieuw in juli

28 juni 2017 13:58 | serie | Door Televizier

© DPA Daily Content

Al schijnt de zon nog zo hard, in juli zitten we weer klaar voor nieuwe series en seizoenen van Netflix. We zetten een paar voor je op een rijtje. 

1. Nieuwe serie: Friends From College

In de gloednieuwe comedyserie Friends from college verhuist het koppel Ethan en Lisa naar hun oude woonplaats New York. Daar komen ze weer in contact met hun oude schoolvrienden, met wie ze twintig jaar geleden aan de universiteit Harvard studeerden. Nostalgische gevoelens komen naar boven, maar zo hecht is de vriendengroep niet meer. Bedenker Nick Stoller heeft niet de minste namen gestrikt voor zijn Netflix Original. Zo spelen Cobie Smulders (Robin uit How I met your mother) en komiek Keegan-Michael Key een van de hoofdrollen. 

Friends from college verschijnt op 14 juli.

2. Nieuwe serie: Ozark

Drugs, kapitaal en familiebanden: dit zijn de drie ingrediënten van de spannende dramaserie Ozark. Jason Bateman speelt Marty Byrde. Marty woont in Chicago, is gelukkig getrouwd en heeft twee kinderen. Maar zijn leven is allesbehalve normaal: als financieel adviseur werkt hij mee aan de witwaspraktijken van een van de grootste Mexicaanse drugskartels. Marty komt in de problemen en vlucht met zijn gezin naar het rustige gebied Missouri Ozarks. Maar ook dat lost niet veel op.

Ozark verschijnt op 21 juli.        

3. Nieuw seizoen: Degrassi: Next Class

Degrassi: next class  is een Netflix Original, maar eigenlijk is het format niet origineel. Voorloper Degrassi: the new generation dateert namelijk alweer uit 2001 en was in onder andere bij MTV te zien. Helaas hielden de makers van The next generation het in 2014 voor gezien. Netflix blies de serie een nieuw leven in, maar dan wel onder een nieuwe naam én met een nieuwe cast. Degrassi: next class draait om de generatie Z: de middelbare scholieren van nu. Ze hebben het niet altijd even makkelijk en krijgen te maken met taboezaken als seksualiteit, zelfmoord en discriminatie. 

Het vierde seizoen van Degrassi: next class verschijnt op 7 juli.

4. Nieuw seizoen: Sherlock

In het vierde seizoen van Sherlock kruipt Benedict Cumberbatch opnieuw in de huid van ’s werelds bekendste detective. Sherlock Holmes en zijn rechterhand John Watson moeten in deze reeks weer een hoop speurwerk verrichten. Ook komt de speurneus oog in oog te staan met zijn nieuwe aartsvijand Culverton Smith. Het vierde seizoen bevat net als de vorige reeksen drie afleveringen. Dat lijkt weinig, maar elke aflevering duurt wel 1,5 uur. 

Het vierde seizoen van Sherlock verschijnt op 15 juli.

Lees ook: Slotaflevering Sherlock viel niet bij iedereen in goede aarde. 

5. Nieuw seizoen: Mad Men

In juli is alweer het laatste en zevende seizoen van Mad Men te zien bij Netflix. De dramaserie gaat over de wilde en glamoureuze reclamewereld van de jaren ’60. Alcohol en sigaretten worden dan ook niet gespaard. Hoofdpersoon Don Draper, creatief directeur van een fictief reclamebureau, heeft thuis een vrouw en kinderen, maar dat is blijkbaar niet genoeg. De reclameman bedriegt zijn vrouw met meerdere minnaressen. Critici zijn erg enthousiast over Mad Men. De serie heeft al 16 Emmy’s en vijf Golden Globes op zak.

Het zevende seizoen van Mad men verschijnt op 19 juli.

Meer over