Netflix stopt met dramaserie The Get Down

26 mei 2017 14:24 | serie | Door Televizier

© Netflix

Netflix trekt de stekker uit de muzikale dramaserie The Get Down. Het is de eerste Netflix Original die na één seizoen stopt. 

Er komt geen tweede seizoen van The Get Down, aangezien bedenker en regisseur Baz Luhrmann te druk is met een nieuwe film. In een lang bericht op Facebook zegt Baz dat hij zich helaas niet in tweeën kan splitsen en dat hij tijdens de productie van de serie de film al twee jaar moest uitstellen. Wel hoopt hij het vervolg van de serie nog in een andere vorm terug te zien:

The Bronx 

De dramaserie gaat over de opkomst van hiphop, disco en punk in het New York van de jaren ’70. De jonge personages wonen in The Bronx, een wijk die in de zeventiger jaren bol staat van de criminaliteit. Maar de tieners laten zich niet kisten en proberen het te maken als muzikant.  

120 miljoen

Met een budget van ruim 120 miljoen dollar is de The Get Down een van de duurste Netflix Originals ooit. De productie van de serie verliep niet bepaald vlekkeloos. Verschillende productieleden, waaronder de hoofdproducer, haakten af en de kosten liepen hoger op dan verwacht. Door de vertraging kwamen de laatste vijf afleveringen pas afgelopen april online, bijna één jaar nadat het eerste deel gelanceerd werd.

Dance Dance Dance

In het tweede seizoen van Dance Dance Dance dansten GTST’ers Robin Martens en Buddy Vedder op een swingende mash-up uit de serie: 

Meer over