Dagelijks

Nieuwe dramaserie Dertigers op NPO 3

4 mei 2020 11:57 | serie | Door Irma Tomas

© Wessel de Groot
BNNVARA zendt vanaf 18 mei dagelijks de nieuwe serie Dertigers uit op NPO3. Zoals de titel al een beetje verklapt gaat Dertigers over een groep vrienden van in de dertig.

Dertigers is een remake van de gelijknamige Vlaamse serie en heeft maar liefst acht hoofdpersonen. Zij woonden als studenten in hetzelfde huis. Inmiddels wonen ze op zichzelf maar de vriendschap is gebleven. Ze komen regelmatig samen om te praten over liefde, seks, carrière, kinderwens en hun toekomstdromen. Tot zover kabbelt het nog een beetje voort. 

Overleden vriend

Maar er zit ook een randje aan de vriendschap. Vriend nummer 9 verongelukte een aantal jaar geleden, maar hun vragen en wederzijdse verwijten hierover delen ze niet. Dat is natuurlijk een smeulende bom, die hun hechte vriendschap op de proef stelt. In Vlaanderen was de serie, die daar sinds begin 2019 werd uitgezonden, zo'n succes dat zender Eén al na drie afleveringen een tweede seizoen bestelde.

De acteurs

De hoofdrollen worden gespeeld door acteurs die al in verschillende series speelden maar niet heel bekend zijn: Wieger Windhorst (o.a. Toon, Heer en Meester), Joy Wielkens (o.a. A raisin in the sun, The Buddy Holly story), Justus van Dillen (Flikken Rotterdam, Centraal Medisch Centrum, Jeuk!), Lykele Muus (Weg van jou, Klem), Leonoor Koster (Doris, Jeuk!).

Eva Laurenssen (Dagboek van een minnares, Meiden van de Herengracht), Jelle de Jong (Moordvrouw, Sneekweek), Gürkan Küçüksentürk (Kinderen geen bezwaar, Morten), Nhung Dam (Klem, Ik weet wie je bent) en Alex Hendrickx (ANNE+, Pettycoat)

Dertigers, vanaf 18 mei maandag tot en met donderdag om 20.25 uur te zien op NPO 3

Meer over