Australisch

Nieuwe dramaserie The Heart Guy op NET5

22 juni 2021 10:37 | serie | Door Irma Tomas

© NET5

De Australische dramaserie The heart guy gaat over Hugh, begaafd arts die van Sydney naar het platteland verhuist. Hugh is allesbehalve braaf, een van de redenen waarom deze serie het kijken waard is.

Tekst: Marije Onderwaater

Hartchirurg Hugh Knight (Rodger Corser) ziet er goed uit, is een ster in de operatiekamer én behoorlijk overtuigd van zichzelf. Wanneer hij geen mensenlevens redt, maakt hij – met de nodige sfeerverhogende middelen – de partyscene van Sydney onveilig. Op een dag gaat dat helemaal mis. Dat een vrouw hem toebijt dat hij ‘vroeger George Clooney was, maar nu meer van Charlie Sheen weg heeft’, is nog het minst erg. Na een incident moet hij namelijk voor de medische tuchtcommissie verschijnen. Die stuurt hem voor een jaar naar het plattelandsdorp Whyhope om daar in een klein, onderbezet ziekenhuis te werken.

Whyhope

Hugh is opgegroeid in Whyhope en zijn familie woont er nog steeds. Zij weten niets over de ware reden van zijn terugkeer. Ook blijkt dat iedereen zo zijn eigen gedachten heeft over de zelfzuchtige en arrogante Hugh. Dat geldt sowieso voor zijn ex-vriendin, die onlangs met Hughs broer is getrouwd. Al snel is duidelijk dat Whyhope weliswaar geen bruisend Sydney is, maar dat Hugh zich hier bepaald niet hoeft te vervelen.

Grey's Anatomy

Met een knappe arts als hoofdrolspeler is de vergelijking met Grey’s anatomy niet ver weg. Toch is de serie nét even anders. Zo komt er een vleugje The flying doctors bij kijken – Hugh springt soms ook in een vliegtuigje om een patiënt te bezoeken. Wie de eerste aflevering van deze heerlijke dramaserie ziet, begrijpt meteen waarom Hugh ondanks zijn ‘alles draait om mij’-gedrag toch overal mee wegkomt. Zijn charme is onweerstaanbaar, net als de drang om direct meer afleveringen te kijken en te ontdekken hoe het Hugh in Whyhope vergaat.

The heart guy | dinsdag | NET 5 | 21.25 uur

Meer over