Penoza-fans opgelet!

Alles wat je moet weten over de nieuwe Nederlandse crimeserie Anoniem

10 mei 2023 10:30 | serie | Door Judith Regeling

© Elmer van der Marel
Fans van series als Penoza en De Stamhouder opgelet. BNNVARA komt vanaf 26 mei met Anoniem, een nieuwe crimeserie met Jeroen Spitzenberger en Anniek Pheifer in de hoofdrol.

Benieuwd waarom je deze reeks niet mag missen? Wij vertellen je er hieronder alles over.

Waar gaat Anoniem over?

De tiendelige crimeserie Anoniem gaat over geschiedenisleraar Jurre (Jeroen Spitzenberger) en officier van justitie Sarah (Anniek Pheifer). Ze zijn al jaren getrouwd en niets lijkt een rooskleurige toekomst in de weg te staan. Althans, dat denkt de buitenwereld. Zij weten niet dat Jurre en Sarah allebei op hun eigen manier de strijd aangaan met de criminele wereld en hun dubbelleven voor elkaar geheim houden. 

Voor het personage van Sarah is de criminele wereld niet ver van huis: zij omringt zich daar al mee in haar werk. Voor Jurre ligt het anders. Hij komt in aanraking met de misdaad wanneer hij op een avond een meisje uit een gevaarlijke situatie bevrijdt. De volgende dag staat de brave geschiedenisleraar ineens bekend als anonieme held op social media. Wanneer hij daarna ontdekt  dat er in drugs wordt gehandeld op school, besluit hij zijn leven radicaal om te gooien. 

Benieuwd hoe dat er op beeld uitziet? Bekijk hieronder de trailer!


Wie spelen de hoofdrollen in Anoniem?

Jeroen Spitzenberger en Anniek Pheifer mogen dan de hoofdrol spelen, maar ze staan er niet alleen voor. Andere rollen zijn weggelegd voor Mies van Rooijen, Sil van der Zwan, Xiorèse Romero, Teun Luijkx en Jouman Fattal. Zij worden aangevuld door onder meer Tarikh Janssen, Amazone Gonsalves, Roeland Fernhout, Guido Polleman, Aus Greidanus jr., Aus Greidanus sr. Marcel Hensema en Peter Blok. Tot slot vertolken ook Hannah van Lunteren en Liza Macedo dos Santos een rol.

Wie is de regisseur van Anoniem?

De serie is geregisseerd door Diederik van Rooijen. Deze regisseur kun je onder meer kennen van zijn werk voor series als Penoza en De Stamhouder en van films als Penoza: The Final Chapter, Daglicht en Taped.

Wanneer is Anoniem te zien?

Ga er maar goed voor zitten, want Anoniem is vanaf 26 mei tien vrijdagen lang om 20:30 uur te zien bij BNNVARA op NPO1 en NPO Start. Alle afleveringen zijn vanaf die datum natuurlijk ook in één keer te bekijken via NPO Plus en NLZiet.

Meer over