Spin-off Grey's Anatomy

Nieuwe serie Station 19 bij Net5

16 mei 2019 14:03 | serie | Door Irma Tomas

© ABC
De serie Station 19 op Net5 volgt de brandweermensen van kazerne nummer 19 in Seattle; van commandant tot rookie. En Grey's anatomy heeft er ook iets mee te maken.

Station 19 is een spin-off van de oude ziekenhuishit Grey’s Anatomy en om deze nieuwe serie wat gemakkelijker naar binnen te laten glijden wordt er regelmatig een cross-over wordt gemaakt naar het Grey Sloan Memorial Hospital met vertrouwde gezichten als dokter Meredith Grey en Miranda Bailey.

Andrea Herrera

Maar het gaat natuurlijk om de mannen en vrouw van de brandweerkazerne Station 19 die onder leiding staat van commandant Pruitt Herrera (Miguel Sandoval). Zijn dochter Andrea ‘Andy’ Herrera (hoofdrolspeelster Jaina Lee Ortiz) maakt ook deel uit van zijn korps. Zij heeft een relatie met Jack Gibson (Grey Damon), maar hun huwelijksplannen lijken in gedrang te komen.

Dokter Ben Warren

In de eerste aflevering van Station 19 rukt het team uit bij een brand in een woonhuis waar commandant Pruitt gewond raakt bij een ontploffing. In het ziekenhuis blijkt dat hij ook nog eens kanker heeft en moet er gezocht worden naar een opvolger binnen het korps. Dokter Ben Warren (gespeeld door Jason George uit Grey's Anatomy) verruilt de scalpel voor een toekomst bij de brandweer. Hij begint als rekruut  letterlijk en figuurlijk onderaan de ladder.

Station 19: dinsdag 18 juni om 21.30 uur en vanaf dinsdag 25 juni dubbele afleveringen om 20.30 uur

 

 

Meer over