Nieuwe Star Trek-serie vanaf september te zien bij Netflix

20 juni 2017 11:00 | serie | Door Televizier

© NBC

Fans hebben lang moeten wachten, maar eindelijk is de uitzenddatum van de nieuwe Star Trek-serie Discovery bekend: vanaf 25 september is de eerste aflevering op Netflix te zien. 

In Amerika is de nieuwe serie bij CBS te zien, kijkers uit andere landen kunnen bij Netflix terecht. Binge-watchen zit er niet in voor de diehard-fan, want Netflix zet elke week één aflevering online, 24 uur na de uitzending in Amerika. Tussen november en januari hebben kijkers nog minder geluk: dan plaatst Netflix geen nieuwe afleveringen. Die verschijnen pas weer in het begin van het nieuwe jaar.

Vertrek

Fans moesten sowieso lang wachten op de nieuwe spin-off. Discovery was eigenlijk voor eerder dit jaar gepland, maar de productie liep vertraging op door het vertrek van showrunner Bryan Fuller. Hij had het te druk met andere projecten. 

Lees ook: Star Trek-acteur overleden. 

Vrouwelijke officier

In de spin-off spelen nieuwe personages mee. Een van de hoofdrollen is weggelegd voor een vrouwelijke officier. Ook introduceert de serie een homo-personage en is er een nieuw ruimteschip te zien. De serie houdt wel nog steeds vast aan haar originele en utopische toekomstvisie.  

Kapitein Kirk

Discovery is een prequel van de originele Star Trek-serie. Deze kwam in 1966 op tv. De eerste serie speelt zich af vanaf het jaar 2285 en volgt de avonturen van de bekende kapitein Kirk en officier Spock. 

Meer over