Met Dilan Yurdakul

Nieuwe Videolandserie: Bonnie & Clyde

6 oktober 2021 10:39 | serie | Door Irma Tomas

© Videoland
Dilan Yurdakul en Yannick Jozefzoon spelen de hoofdrollen in de nieuwe serie Bonnie & Clyde op Videoland. 

Het gaat om een vierdelige serie die bedacht en mede-geschreven is door Dilan Yurkadul en die geregisseerd wordt door Arne Toonen. Dilan kwam op het idee voor de serie nadat ze het verhaal hoorde van ‘De Nederlandse Bonnie & Clyde’, die in februari 2014 als gangsterduo het hele land in de ban hielden. Deze Antonio en Enise kregen hoge straffen voor o.a.  een woningoverval waarbij ze vier mensen gijzelden.

Op de vlucht

In de serie zit Esra Kaplan (Dilan Yurdakul) in de gevangenis. Ze heeft nog een paar maanden detentie te gaan, maar besluit na een dramatisch verlofbezoek aan haar Turkse familie niet terug te keren naar de gevangenis. In plaats daarvan slaat ze samen met haar vriend, de getraumatiseerde getaway driver Greg Driessen (Yannick Jozefzoon), op de vlucht.

Steeds zwaardere misdrijven

Voor het eerst in hun levens voelen Esra en Greg zich vrij van alles en iedereen. Om die levensstijl te onderhouden, begaan ze steeds zwaardere delicten en komen ze al snel als de ‘Bonnie en Clyde van de Lage Landen’ bekend te staan. Lukt het ze te ontkomen en samen opnieuw te beginnen - of worden ze uiteindelijk alsnog door hun verleden ingehaald?

Jim Deddes

Dilan is bekend van GTST en zegt dat ze graag het verhaal wilde vertellen van twee geliefden die alles te verliezen hebben. Andere rollen in de serie worden gespeeld door Leopold Witte, Nazmiye Oral, Jim Deddes, Sia Cyrroes, en Murat Toker.

Bonnie & Clyde is vanaf donderdag 4 november in zijn geheel te zien bij Videoland


Meer over