Leuk!

Omroep MAX-serie Zussen bereikt na één week al flinke mijlpaal

10 april 2024 14:36 | serie | Door Judith Regeling

© Elmer van der Marel MAX
Zussen is pas net van start gegaan, maar heeft nu al een mijlpaal bereikt: de MAX-serie met Joy Delima, Huub Stapel en Fockeline Ouwerkerk is al 1 miljoen keer gestreamd op NPO Start!

Reden voor een goed feestje!

Zussen

Voor tv-makers is de release van een nieuwe serie of een nieuw programma altijd een spannend moment, want: slaat het aan? Heeft het publiek er eigenlijk wel interesse in? En laten ze dat ook massaal weten? De makers van Zussen kunnen al deze vragen beantwoorden met een dikke 'ja', want inmiddels blijken heel wat mensen de nieuwe MAX-serie met acteurs als Fockeline Ouwerkerk, Melody Klaver en Joy Delima te hebben gezien.

Goede kijkcijfers

Niet alleen keken er - inclusief uitgesteld kijken - afgelopen woensdag maar liefst 1.696.000 kijkers naar de eerste aflevering, ook online deed het goede zaken. De MAX-serie is alleen al in de eerste week meer dan 1 miljoen keer bekeken op NPO Start, zo bevestigt de omroep vandaag in een persbericht.

Een goed teken, aldus Jan Slagter. "Dit bewijst eens te meer dat de kijker behoefte heeft aan kwalitatief goede Nederlandse dramaseries. Het is MAX weer gelukt om een serie te maken die veel mensen aanspreekt."

Zussen

Mocht je de serie nog niet hebben gezien, praten we je graag even bij. Zussen draait om boerendochter Rolinde (Joy Delima), die niet beter wist dan dat zij het enige kind was van Johan (Huub Stapel). Dit overzichtelijke wereldbeeld raakt alleen ruw verstoord als haar vader op mysterieuze wijze omkomt. Veel tijd om te rouwen is er niet, want er staan onverwacht twee vrouwen op de stoep die beweren dat Johan ook hun vader is. 

En daar blijkt geen woord aan gelogen: Nienke (Fockeline Ouwerkerk) en Faya (Melody Klaver) blijken inderdaad haar halfzussen. Sterker nog: Johan heeft zijn boerderij ook aan hen nagelaten. De vrouwen zitten met elkaar opgescheept en proberen met hulp van oma Saar (Olga Zuiderhoek) te ontdekken wie hun vader nu echt was. 

Meer zien? Zussen is iedere woensdag vanaf 20:30 uur te zien bij MAX op NPO1. Liever in één keer kijken? Dat kan via NPO Plus en NLZiet.

Meer over